1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çocuk gibi bakım istiyor ama yüksek getiri sağlıyor! İsteyen bulaşık süngeri yapıyor, isteyen doğal kese

Çocuk gibi bakım istiyor ama yüksek getiri sağlıyor! İsteyen bulaşık süngeri yapıyor, isteyen doğal kese

featured
service

İnternetten bulduğu tohumlarla geçtiğimiz sene denemesini yapan Mensur Aydemir, lif kapaklarının getirdiği olumlu sonuçlar ile birlikte ekimini daha geniş alanlara yapma kararı aldı. Bakımı zor olan lif kapakları belli bir işlemden geçtikten sonra doğal bulaşık süngeri ve banyo kesesi olarak kullanılıyor.

60-70 santim uzunluğuna kadar ulaşan lif kapaklarının kuruyan üst kabuklarının soyulması ile birlikte içindeki lifler ortaya çıkmaktadır. Son yıllarda doğal ürünlere artan talep lif kabaklarına olan ilgiyi de arttırdı. İçerisinde herhangi bir kimyasal madde bulundurmayan lif kapakları vücuttaki ölü derileri yok ederken bulaşıklarınızı da çizmeden temizler.

Kabak lifinin önemini değinen Çiftçi Aydemir, “Lif kabakları, tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişiyor. Dev bir salatalık ve kabağı andırıyor. Hasat edildikten sonra 6 ay kurumaya bırakılan lif kabakları daha sonra çekirdekleri çıkartılıp, suya batırılıp kabukları soyularak kullanıma hazır hale geliyor. Bütün halde satıldığı gibi, kullanım amacına göre dilimlenerek de satılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Asi Nehri kıyılarında yetiştirilen lif kabakları temizlik ürünlerine dönüştürülüyor

Cildin ölü derilerden arındırılmasını sağlayan ve hücre yenilenmesini destekleyen kabak lifi kan basıncını harekete geçirerek cildin canlı kalmasını sağlar. Sivilce ve siyah nokta izlerinin geçmesine yardımcı olan kabak lifi kimyasal içermediği için Sağlıklı bir ürün olarak biliniyor. Kullanımına göre lif kabağının kullanım ömrü ise 1 2 veya 3-4 ay olarak belirtiliyor.

Lif kabağı, doğal ve sürdürülebilir bir malzeme olarak birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Lif kabağının kullanım alanları:

1. Temizlik ve Hijyen Ürünleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuk gibi bakım istiyor ama yüksek getiri sağlıyor! İsteyen bulaşık süngeri yapıyor, isteyen doğal kese
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz