1. Haberler
  2. Gündem
  3. Deva Partili Karal’dan mısır ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesine tepki: Hükümet çiftçiyi ölüme terk ediyor

Deva Partili Karal’dan mısır ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesine tepki: Hükümet çiftçiyi ölüme terk ediyor

featured
service

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu yıl alım fiyatı açıklamadığı mısırla ilgili bu kararın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Karal, çiftçilerin para kazanmasının önüne geçeceğini söyledi.

Karal, “Çiftçimiz bu yıl kara yılını yaşadı. Yüksek maliyetler ve zorlu piyasa koşulları altında üretim yapamaz hale geldi. Mısır için alınan gümrük vergisinin düşürülmesi, üreticilere bir darbe daha indirecek. Bu vergi indirimi ile ucuz ithal mısır, yerli ürünlerin önüne geçecektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, mısırın gıda sanayiinden hayvancılığa kadar birçok sektörde kritik bir rol oynadığını belirterek dışa bağımlılığın artmasının büyük riskler doğuracağına dikkat çekti.

Hasan Karal, Tekirdağ’da GDO’lu mısır ithalatı nedeniyle düzenlenen operasyonu hatırlatarak, bu durumun risklerini vurguladı. “Çiftçimizin maliyetleri artarken, ithal mısırın cazip hale gelmesi üreticilerimizi zor durumda bırakacaktır” diyen Karal, hükümetin mısırda uygulanacak gümrük vergisi indirimini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Karal, üreticilerin korunması ve desteklenmesi için daha adil ve sürdürülebilir bir tarım politikası benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Biz, üreticilerimizin yok sayıldığı bir tarım politikasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deva Partili Karal’dan mısır ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesine tepki: Hükümet çiftçiyi ölüme terk ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz