1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sırbistan ile 11 işbirliği anlaşması: İlişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz

Sırbistan ile 11 işbirliği anlaşması: İlişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz

featured
service

İki lider, gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ele aldı ve 11 yeni anlaşmaya imza attı.

Toplantıda ilk sözü alan Cumhurbaşkanı Vucic, Türkiye ile ilişkilerin önemine vurgu yaparak, “Türkiye, dostane ilişkiler kurmaya büyük önem verdiğimiz bir ülke. Hem siyasi hem de ekonomik düzeyde Türkiye’nin rolü büyük. Özellikle Balkanlar’da barış ve istikrar açısından Türkiye’nin desteği çok önemli” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Sırbistan’la ilişkilerin altın çağını yaşadığını belirtti. Erdoğan, “Ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. Hedefimiz olan 5 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için adımlar atıyoruz. Sırbistan’la ilişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz” dedi. Erdoğan, iki ülke arasındaki işbirliğinin sadece ekonomiyle sınırlı kalmayıp savunma sanayii gibi stratejik alanlara da yayıldığını vurguladı.

Erdoğan ayrıca Sırbistan ve Kosova arasındaki gerilimin sağduyu ile çözülmesi gerektiğini belirtirken, Bosna Hersek’in siyasi kırılganlığının sona ermesi için Sırbistan’ın yapıcı rolünün önemini vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-10-11-152735.png

Toplantıda bölgesel ve küresel gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdı. “İsrail’in insanlık onurunu hiçe sayan saldırılarına artık dur denilmesi gerekiyor” diyen Erdoğan, Filistin devletinin tanınması gerektiğini bir kez daha yineledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sırbistan ile 11 işbirliği anlaşması: İlişkilerimizde altın çağı yaşıyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz