1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ali Babacan 2. Olağan Kongre’de konuştu: Yeni bir siyaset yoluna ihtiyaç var

Ali Babacan 2. Olağan Kongre’de konuştu: Yeni bir siyaset yoluna ihtiyaç var

featured
service

Babacan, mevcut siyasi yapının Türkiye’yi iki kutuplu hale getirme çabasına karşı çıktıklarını belirterek, “Siyaseti iki kutba ayırıp milletimizi birbirine düşürmek istiyorlar. Bu model, kavga ve çatışma üretir, çoğulculuğu yok eder ve Türkiye’yi geriye götürür” dedi. Babacan, bu modelin toplumsal muhalefeti de yok edeceğini vurguladı.

Babacan, DEVA Partisi’nin bu dayatmaya itiraz ettiğini ifade ederek, “Milletimizi iki tercihten birine zorlayan bu modele karşı, demokrasimize nefes aldıracak ve güvenli bir yeni yola ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Bu yeni yolun farklı görüşlerin sentezine dayandığını belirten Babacan, “Bu yol, dayatılan siyaset kalıplarına sıkışmadan, makulün yoludur” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi’nin siyaset arenasında halkın ve sessiz çoğunluğun sesi olduğunu söyleyen Babacan, partinin liyakatli kadrolarıyla siyasette dürüstlük ve ehliyetin adresi olduğunu dile getirdi.

Partinin ideolojik duruşuna da değinen Babacan, DEVA Partisi’nin milletin kültürel ve manevi değerlerine saygı duyduğunu, Cumhuriyet’in değerlerine ve milli menfaatlere bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca, temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, şeffaf ve hesap verebilir bir devlet anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

Babacan, DEVA Partisi’nin özgürlükçü demokrasi, milliyetçilik, vatanseverlik, kalkınmacılık ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistemi savunan bir siyasi parti olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Babacan 2. Olağan Kongre’de konuştu: Yeni bir siyaset yoluna ihtiyaç var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz