1. Haberler
  2. Gündem
  3. O kentin lokumu Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi: Böylesi görülmedi! Bu kadar büyüğü dünyada ilk kez yapıldı

O kentin lokumu Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi: Böylesi görülmedi! Bu kadar büyüğü dünyada ilk kez yapıldı

featured
service

GastroAfyon Festivali’nde Guinness World Records Denetmeni Şeyda Subaşı Gemici’nin de hazır bulunduğu Tarihi Uzun Çarşı’da şehrin lokum ustaları tarafından Afyon’un meşhur lokumu özenle hazırlanarak Cumhuriyet’in 101. yılına özel tam 114 metre 70 santim yapılarak Guinness Rekorlar’ına girmeye hak kazandı.

Turizm açısından önemli olan Afyon Lokumu rekor girişiminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaş da bu tarihi ana birlikte şahit oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, Afyonkarahisar Valisi ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Guinness Rekoru’na giriş belgesini havaya kaldırarak anlamlı coşkuyu birlikte yaşadı.

Festival alanında Afyonkarahisar’ın mutfağından birbirinden iddialı yemekler sergilendi. Bir yandan davul zurnalar çalındı bir yandan halaylar çekildi. Yemek ikramlarına fuarı takip eden katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdu. Afyon sucuğu dönerlere takılırken meşhur Afyon patatesleri de fırınlara atıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel aşçılar ise bölgelerindeki yemekleri sergileme fırsatı buldu. Festival süresince Motor Sporları’ndaki GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde gurmeler tarafından tadımlar yapılırken fuara katılan ziyaretçilere ücretsiz olarak ikram edildi.

Etkinliğe katılan lokum ustaları, muhteşem lezzeti hazırlamak için büyük bir özen gösterdi. Yerli ve yabancı konuklar lokumun hazırlanışına tanıklık ederek sürecin bir parçası oldu. Rekor, Afyonkarahisar’ın gastronomi kimliğini güçlendirdi ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladı. Cumhuriyetin 101. yılı anısına hazırlanan 114 metre 70 santim uzunluğundaki lokum, şehrin mutfak mirasının bir parçası olarak kayıtlara geçti.

turkiyenin-en-iyi-lokumu-nerede-afyonun-hangi-lokumu-meshur-7.jpg

Aile ve Sosyal İşler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “114 metre 70 santim boyunda devasa bir lokum icra ettiler. Rekor bir zamanda, Afyonkarahisar şehrimiz artık bir dünya markası. Lokumu ile tescilli bir şehirdi. Afyonkarahisar bunu bir kez daha dünyaya ispatlamış oldu. Lokum ustalarıma teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O kentin lokumu Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi: Böylesi görülmedi! Bu kadar büyüğü dünyada ilk kez yapıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz