1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Gaziler, kamuda son teknolojiyle üretilen protezlerle hayata bağlanıyor

Gaziler, kamuda son teknolojiyle üretilen protezlerle hayata bağlanıyor

featured
service

AA ekibinin görüntülediği merkezde, kaza veya çeşitli hastalıklar sonucu kaybedilen kol, el ve bacak gibi vücut bölümlerinin fonksiyonlarını yerine koyan protezler ile ekstremite ve omurga fonksiyon bozukluklarının düzeltilmesine yönelik ortezler yapılıyor.

Merkezde, tamamen kişiye özel üretilen protez ve ortezlerin hastalara uygulanması, eğitim ve rehabilitasyon süreçleri de gerçekleştiriliyor. Gazilerin, uzun dönemli rehabilitasyon desteğiyle protezlerini günlük yaşamlarında rahatça kullanabilmeleri ve hayat standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’nin ilk silikon laboratuvarı

Dünyadaki son gelişmeler ışığında, ileri teknolojiyle üretilen protezler arasında, mikro işlemci kontrollü alt ekstremite protezleri, elektronik kontrollü dirsek eklemli kol protezleri ve kişiye özel silikon protezler de yer alıyor. Söz konusu protezler, suya girebiliyor, yüzme ve koşu gibi özel sporlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.

Hastane bünyesinde ayrıca 2005’te kurulan ve Türkiye’de ilk olan silikon laboratuvarı da bulunuyor. Bu laboratuvarda kişiye özel silikon el, parmak, parsiyel ayak protezi ile yanıklar için yüz maskesi gibi ürünler yapılıyor.

“En büyük kapasiteli ve en kapsamlı merkezlerden biriyiz”

Yürütülen çalışmalara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ortez-Protez Yapım ve Uygulama Merkezi Sorumlusu Yusuf Seyrek, halihazırda 1000 metrekarelik bir alanda üretim ve uygulama çalışmalarını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Seyrek, “Burada gazilerimizin, iç güvenlik harekatlarında yaralananların, askerlerimizin, polislerimizin protezlerini, ortezlerini ve diğer iyileştirici araç-gereçlerinin tamamını üretiyoruz. Kamu kurumları arasındaki en büyük kapasiteli ve en kapsamlı merkezlerden biri olarak hizmet veriyoruz.” dedi.

“Yılda 600’e yakın gazimiz merkezimize başvuruyor”

Merkezin idare, atölye ve üretim olmak üzere üç ana kısımdan oluştuğunu, yaklaşık 30 personelin görev yaptığını belirten Seyrek, şu bilgileri paylaştı:

“Gazilerimiz için en son teknolojiye sahip mikro işlemcili alt-üst ekstremite protezlerinin tamamını üretiyoruz. Bunun haricinde akülü sandalye, tekerlekli sandalye gibi araç gereçlerin teminini de sağlıyoruz. Yılda 600’e yakın gazimiz merkezimize başvuruyor, bu gazilerimizin yaklaşık 900 farklı işlemini gerçekleştiriyoruz, ihtiyaç duydukları ürünleri kendilerine teslim ediyoruz.

Gazilerimiz için ne yapsak az. Şu anda dünyada en son teknoloji ne varsa, burada üretimini yapabiliyoruz. Son ürettiğimiz mikro işlemcili diz eklemleri, protezler suya da girebiliyor, kısa mesafeli koşulara da imkan sağlıyor. Ayrıca tamamen suya dayanaklı banyo protezlerini de üretiyoruz.”

Seyrek, aynı zamanda protez-ortez yapımına ilişkin lisans ve ön lisans öğrencilerine uygulamalı eğitimler de verildiğini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gaziler, kamuda son teknolojiyle üretilen protezlerle hayata bağlanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz