1. Haberler
  2. Gündem
  3. Evinde kullananlar dikkat! Ünlü bebek markasının ürünleri toplanıyor: Bebeklerin boğulmasına neden oldu

Evinde kullananlar dikkat! Ünlü bebek markasının ürünleri toplanıyor: Bebeklerin boğulmasına neden oldu

featured
service

Türkiye’de popüler olarak kullanılan “Snug Swing” adıyla bilinen bebek salıncaklarında tehlike sinyalleri çalıyor. Bebeklerin boğulma riskine yönelik çağrılar yapılırken ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonunu ürünlerin kesinlikle uyku amaçlı kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ölüm riskini arttırıyor. İşte tüm detaylar…

ABD’de Fisher-Price tarafından üretilen ve Türkiye’de de oldukça popüler olan “Snug Swing” adıyla satılan bebek salıncakları, boğulma riski nedeniyle geri çağrılıyor. ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu, salıncağın uyku amaçlı kullanılmaması gerektiğini belirterek, ebeveynleri bu konuda uyardı. Salıncağın kafalık ve vücudu destekleyen kumaş astarının, bebeklerin boğulmasına neden olabileceği açıklandı. Özellikle salıncaklara eklenen yatak takımları ve diğer yumuşak eşyalar bu riski daha da artırıyor.

2012 ile 2022 yılları arasında, Snug Swing salıncağını kullanan bebeklerden 5’inin boğularak hayatını kaybettiği bildirildi. Bu bebeklerin tamamı 1 ile 3 ay arasında olup, uyumak için salıncakları kullanan çocuklardı. Olayların çoğunda bebekler emniyet kemeriyle bağlanmamıştı ve salıncaklarda yatak takımı bulunmuyordu. Amerikan Pediatri Akademisi, bol battaniye, yastık ve peluş hayvanların bebeklerin uyuma alanından uzak tutulması gerektiğini vurguluyor.

Fisher-Price, Snug Swing salıncağını geri vermek istemeyenler için, özellikle koltuk başlığı ve kumaş parçalarının çıkarılması gerektiğini belirtti. Bu parçaların iade edilmesi halinde firma 25 dolar ödeme yapacağını duyurdu. Ancak güvenlik riski göz önüne alındığında, ebeveynlerin salıncağı tamamen iade etmeleri tavsiye ediliyor.

Geri çağırma kararı, Snug Swing salıncağının 21 modelini kapsıyor. Bu salıncaklar 2010 yılından beri ABD, Kanada ve Meksika’da satışa sunulmuştu. Komisyon, internet sitesinde geri çağrılan modellerin ve ürün numaralarının tam listesini yayınladı.

Fisher-Price Baby Swing Recall | Free Stuff Finder

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evinde kullananlar dikkat! Ünlü bebek markasının ürünleri toplanıyor: Bebeklerin boğulmasına neden oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz