1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi borçları zirvede!

Kredi borçları zirvede!

featured
service

Gürer, “Çiftçiler, ürünlerini tüccara çek karşılığı vermek zorunda kalıyor ve son dönemde karşılıksız çek olayı artış gösteriyor” diyerek, çiftçilerin kaygılarını dile getirdi. Gürer, esnafın da kredi borçları nedeniyle benzer sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bu yılın ilk sekiz ayında bankalara ibrazında karşılıksız çıkan çek sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73,5 artarak 164 bin 268’e yükseldiğini belirten Gürer, bu çeklerin parasal tutarının ise yüzde 224 oranında artarak 102,5 trilyon liraya ulaştığını kaydetti. Gürer, “Karşılıksız çeklerin parasal tutarı Türkiye tarihinde ilk kez 100 milyar lira sınırını aştı” şeklinde konuştu.

Gürer, UYAP verilerine dayanarak, icra dairelerine gelen dosya sayısının her hafta artış gösterdiğini ve muhtarlıkların icra tebliğleriyle dolduğunu ifade etti.

13 Ekim itibarıyla icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısının 22 milyon 965 bine ulaştığını belirten Gürer, bu sayının yıl sonuna kadar daha da artmasının beklendiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi borçları zirvede!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz