1. Haberler
  2. Gündem
  3. Asya ve Avrupa yakasını birleştiren proje! Hem yol kısalacak, hem ekonomik olacak: Büyük projede sona gelindi

Asya ve Avrupa yakasını birleştiren proje! Hem yol kısalacak, hem ekonomik olacak: Büyük projede sona gelindi

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen projeler hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Herkesin uzun süredir dört gözle beklediği Halkalı-Kapıkule hızlı tren projesi için açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu proje detaylarını paylaştı. O tarihte her şeyin tamamlanması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Halkalı-Ispartakule etabında %69 ilerleme kaydedildiğini ve projenin bu bölümünün 2025 yılı sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Projenin tüm etapları tamamlandığında, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yüksek standartlı bir demir yolu ile bağlanacağını vurgulayan Uraloğlu, bu hattın İpek Demiryolu Projesi’nin en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi.

Bakan Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın tamamlanmasıyla birlikte, mevcut hat kapasitesinin 4 kat artacağını ve yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya düşeceğini açıkladı. Ayrıca yük taşıma süresi ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya indirilecek.

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattında ilk etap 2025'te bitecek - Son Dakika Haberleri

229 kilometre uzunluğundaki proje, Halkalı – Ispartakule – Çerkezköy – Kapıkule olmak üzere 3 ana etaptan oluşuyor. Bu etaplardan en uzun olan Kapıkule-Çerkezköy hattı, %88 fiziki ilerleme ile 2025 yılı sonunda tamamlanacak.

Bakan Uraloğlu, projenin sadece Türkiye için değil, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari bağları güçlendireceğini vurguladı. Proje, Türkiye’nin Avrupa’ya olan ulaşım ağını genişletecek ve İpek Demiryolu’nun en önemli ayaklarından biri olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asya ve Avrupa yakasını birleştiren proje! Hem yol kısalacak, hem ekonomik olacak: Büyük projede sona gelindi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz