1. Haberler
  2. Gündem
  3. 364 kilogram uyuşturucu ve yaklaşık 24 milyon liralık kaçak elektronik sigara ele geçirildi

364 kilogram uyuşturucu ve yaklaşık 24 milyon liralık kaçak elektronik sigara ele geçirildi

featured
service

Gümrük işlemlerinin ardından x – ray tarama sistemine sevk edilen aracın dorsesinden şüpheli yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine ekipler detaylı arama gerçekleştirildi. Aramalar sonucu çeşitli şekillerde çuvallar içerisine gizlenmiş ve başka bir eşya ile karıştırılmış vaziyette 600 milyon Türk lirası değerinde metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Ticaret Gümrük Muhafaza Ekipleri’nin bir diğer operasyonu ise elektronik sigara kaçakçılarını hedef aldı. Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği Ekiplerinin, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda, Türkiye’ye giriş yapmak üzere Hamzabeyli Gümrük Kapısı’na gelen iki tır, ekipler tarafından yakın takibe alınarak x-ray tarama sistemine yönlendirildi. Yapılan tarama sonucunda şüpheli yoğunlukların gözlemlenmesi üzerine detaylı arama gerçekleştirildi.

Araçlar üzerinde yapılan arama neticesinde, oto parçası yüklü olarak beyan edilen eşya haricinde, 24 bin adet kaçak elektronik sigara tespit edildi. Kaçak olarak yurda sokulmak istenen ve piyasa değeri 24 milyon Türk lirası değerinde olan elektronik sigaralara el konulurken, olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılıyor.

Gümrük Muhafaza Ekipleri son olarak Edirne ve İstanbul’da uyuşturucuya yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlar neticesinde 80 kilogram kokain yakalandı. Olaylar hakkındaki soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
364 kilogram uyuşturucu ve yaklaşık 24 milyon liralık kaçak elektronik sigara ele geçirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz