150 FİDEDEN 4 BİN 500 FİDEYE ÇIKTI
Kazançlarının emekli maaşlarına göre daha iyi olduğunu belirten Abdullah Karapınar ise “İlk yıl kazanç elde edemedik ama sonrasında işlerimiz açıldı. Şu anda 3 dönümlük bir arazide çalışıyoruz. İşçi bulmak zor olduğu için çoğu işi kendim yapıyorum. Eşim de pazarlama ve tanıtım işlerini üstleniyor” ifadelerini kullandı.
Ejder meyvesi üretimine nasıl başladıklarını anlatan Karapınar, ilk olarak televizyon programında gördükleri bu meyveye ilgi duyduklarını söyledi. “İlk etapta 150 fide aldık ve bunları balkonda yetiştirdik. Bir yıl içinde 1 dönümlük bir alana eşdeğer bir üretim gerçekleştirdik. Şimdi ise 4 bin 500 fideye ulaştık. Ürünlerimizin kalitesi ve tadı yüksek, hem ülke içinde hem de yurt dışına satış yapıyoruz” diye konuştu.
TAM BİR ANTİOKSİDAN ZENGİNİ
Ejder meyvesinin sağlık açısından önemine değinen Abdullah Karapınar, bu meyvenin özellikle antioksidan açısından zengin olduğunu vurguladı. “Kırmızı ve mor renkli meyvelerin antioksidan değeri çok yüksek. Bu yüzden bu meyveleri herkese öneriyoruz. Akdeniz kıyıları ve Ege’nin belirli bölgelerinde de ejder meyvesi üretimi başladı. Biz de bu işin öncülerinden biri olarak diğer üreticilere rehberlik ediyoruz” dedi.
Yorumlar kapalı.