1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKP’li Belediyenin Hayvan Barınağında Skandal Üstüne Skandal: Katliama Tepki Gösterenlere Bıçak!

AKP’li Belediyenin Hayvan Barınağında Skandal Üstüne Skandal: Katliama Tepki Gösterenlere Bıçak!

featured
service

Gebze Belediyesi’nde gerçekleşen hayvan katliamının ardından bu kez de Ümraniye Belediyesi, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi’ndeki canlıların içler acısı durumuyla gündeme geldi. Yaşam savunucuları bakımevinde kedilere tarihi geçmiş mamalar yedirildiği, küçük köpeklerle büyük köpeklerin aynı alana konarak birbirlerine zarar vermesine neden olduğunu aktardı. Yaşam savunucuları bazı hayvanların kötü koşullardan dolayı yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yaşanan katliama ilişkin açıklama yapan şarkıcı Seren Serengil, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Üzgünüm pazar pazar yayınlamak durumunda kalıyorum ama biz bu barınakları gönüllülerle birlikte artık takibe aldık, almak zorundayız. Burası da Ümraniye Belediyesi, AKP’ye ait. Yine burada da katliam var. Bu barınağı da boşaltıyoruz. Sakın hayvanları yok etmeyin, hepsinin kaydı var. Yarın gelip alacağız. Tüm gruplar, gönüllüler yönlenelim…”

Yapılan sosyal medya paylaşımları üzerine bakımevine birçok yaşam savunucusu gitti. Yaşam hakkı savunucularının bakımevinde toplanması üzerine buraya çok sayıda polis ve zabıta ekibi de sevk edildi. Yaşam hakkı savunucularının barınaktan kolluk kuvvetleri zoruyla uzaklaştırıldığı aktarıldı.

Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü Bulut Can Okuducu da bakımevine giderek yaşananları kayda aldı. Okuducu, kimliği belirsiz bir kişinin yaşam hakkı savunucularına bıçak çektiğini belirterek o anları kayda aldı. Ayrıca zabıta biriminin de gözaltı yapmaya çalışıldığı aktarıldı.

Okuducu Gerçek Gündeme yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz zaten belirli aralıklarla bu barınağa gidiyoruz. Arkadaşlarımız hayvanların öldüğünü fark ediyorlar. Bugün de yoğun bir kalabalıkla gidince toplu şekilde içeriye girdik. Kapılar açılınca içeride dehşet verici görüntüyle karşılaşıldı. Onlarca ölmüş kedi, onlarca ölmek üzere kedi ve köpek. 50-100 arası ölmüş kedi vardı.”

Hayvanseverlerin barınakta bir sahiplenme hareketi başlattığını belirten Okuducu “Gönüllüler teker teker hayvanlara bakıp oradan çıkartmaya çalışıyorlar. Orada hayvan bırakmamaya çalışıyor. Daha çok kedi var burada. 3-5 köpeğin olacağı alana 20-30 köpek koyuyorlar. Çoğu hasta, zaten her yer pislik içinde. Buraya gittiğimizde elimizde ölen kedi oldu. Gönüllüler onları çıkartıyordu. Polisler, zabıtalar kenardaydı. Hayvan hakları savunucuları sahipleniyordu hayvanları. Sakin bir hava vardı. Bu sırada bir kişi gelip burayı provoke etti, bıçak çekti. Bu kişi daha sonra polisler tarafından oradan götürüldü. Bu sırada şikayetçi olanı da oradan götürdüler. Bıçak çeken de bıçak çekilen de götürüldü” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Belediyenin Hayvan Barınağında Skandal Üstüne Skandal: Katliama Tepki Gösterenlere Bıçak!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz