1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hangi Bakanları Değiştirecek? Kulislerde Bu İsimler Konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hangi Bakanları Değiştirecek? Kulislerde Bu İsimler Konuşuluyor

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki değişimin hükümet kanadına da yansıyıp yansımayacağıyla ilgili soruya, “Yeni süreçte genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” yanıtını verince kulisler hareketlendi.

“AKP kulislerinde sık sık şikayet konusu olan ve değişeceği gündeme gelen dört bakan var.” diye yazan Babacan, şunları kaydetti:

“Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hem milletvekillerinden hem de vatandaşlardan tepki aldığı dile getiriliyor. Bu bakanların gideceğini iddia edenlerin, yerine kimlerin geleceğiyle ilgili hiçbir fikri yok.”

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan’ın paylaştığı kulislere göre 18 kişilik kadronun en az 10’una veda edilecek. “En çok bazı popüler isimlerin durumu merak ediliyor” diyen Babacan, “Efkan Ala, Mustafa Elitaş, Ömer Çelik, Hayati Yazıcı, Nihat Zeybekci gibi isimlerin geleceği konuşuluyor. Bu isimlerden partiye veda edecek olanlarının cumhurbaşkanlığında değerlendirilebileceği öne sürülüyor. Efkan Ala ve ekibiyle uğraşanlar olduğu da kulağımıza gelenler arasında. Demokratik tavrıyla bilinen Ala’nın aşırı sessiz hali de eleştiri konusu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğinin partilileri ikiye böldüğünü de ileri süren Babacan, “Bir grup, cumhurbaşkanının mutlaka aday olması gerektiğini, planlamanın bunun üzerine yapılmasını istiyorlar. Bu kişilerin, ‘2025 yılında çevremizde ve dünyada kaos yaşanacak. Sizin varlığınız çok önemli. İç sorunlar halledilir. Asıl önemli olan küresel gelişmeler, siz bunun içinde olmalısınız’ dediği ve Erdoğan’ın buna yakın durduğu ifade ediliyor” kulislerini paylaşırken diğer bir grubun ise bugünkü tabloda Erdoğan’ın seçimi kazanmasının mümkün olmadığını, siyasete yenilerek veda etmesi yerine zirvede bırakmasının daha doğru olacağını, planın buna göre yapılarak partinin yeniden yapılanması gerektiğini düşündüğünü aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hangi Bakanları Değiştirecek? Kulislerde Bu İsimler Konuşuluyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz