1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Sıkı para politikası enflasyon düşene kadar sürecek

TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Sıkı para politikası enflasyon düşene kadar sürecek

featured
service

Akçay, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düşüşe geçmediği sürece sıkı para politikasından vazgeçilmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

Dergi, Türkiye’deki yüksek enflasyonun nedenleri arasında para politikası ile hükümet harcamaları arasındaki dengesizliği öne çıkarırken, 3 yıl aradan sonra politika faizinin altında bulunan enflasyon ile faiz indirimine yönelik spekülasyonların kasım ayını işaret ettiğini ancak eylülde enflasyonun yüzde 3’e yaklaşmasıyla gevşemenin daha geç başlayabileceğine dikkat çekti.

The Economist, yeni ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcıların güvenini yeniden sağladığını belirtti; ancak Türk vatandaşlarının bu konuda daha temkinli olduğunu vurguladı. Ayrıca, piyasa ile hanehalkı arasındaki farklı enflasyon beklentilerinin, genel enflasyon üzerinde baskı oluşturduğuna işaret etti.

Akçay, yüksek mevduat faizinin TL mevduat payını artırdığını da dile getirerek, güçlü Türk lirasının ihracatçılar tarafından pek hoş karşılanmadığını kaydetti.

Makaleye göre, TCMB Başkan Yardımcısı Akçay, TL’deki değer kaybının fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturacağını ifade etti.

Akçay, “Rekabet avantajı sağlamak için zayıf TL, çıkmaz bir yol. Enflasyonu kontrol altına almak amacıyla para politikasını sıkı tutuyoruz; bu da TL’nin reel olarak daha fazla değerlenmesine neden olabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, Akçay, TL’deki reel değer artışının hedefleri değil, uygulanan politikanın bir sonucu olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB Başkan Yardımcısı Akçay: Sıkı para politikası enflasyon düşene kadar sürecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz