1. Haberler
  2. Hayat
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara bile yapmış! Denemek için başladığı işte şimdi sipariş yetiştiremiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara bile yapmış! Denemek için başladığı işte şimdi sipariş yetiştiremiyor

featured
service

İran kökenli minyatür sanatçısı Arya Kamalı, Yalova Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen “Gelenekten Geleceğe” adlı karma sergide yer alıyor. Yaklaşık 50 yıldır minyatür sanatıyla ilgilenen Kamalı, son yıllarda geliştirdiği mikro sanat çalışmalarıyla gözleri üzerine çekiyor. Tespih tanelerine işlediği eserler, özellikle koleksiyonerler arasında büyük beğeni topluyor.

Kamalı, mikro sanatına olan ilgisinin, bir koleksiyonerin kendisine getirdiği küçük bir tespih ile başladığını belirtiyor. Tespih üzerinde padişah figürü yapma teklifi, onu bu alanda yeni bir keşfe yönlendirmiş. “Bir buçuk santim civarında bir taneler üzerinde çalışmak oldukça zorlu bir süreçti” diyen sanatçı, bu deneyimin ardından tespihler üzerinde daha kapsamlı çalışmalara yöneldi.

Kamalı, tespih üzerine doğa ve Selçuklu motifleri çalışırken, aklına çılgın bir fikir gelmiş: “Kur’an-ı Kerim’i tespih tanelerine yazayım.” Ancak bu, onun için yeni bir zorluk getirmiş. Her bir tespih tanesine bir sayfayı sığdırmak, dikkat ve titizlik gerektiren bir süreç olmuş. Beş yıl süren bu projede, Eskişehirli usta Süleyman Gürsoy ile iş birliği yaparak özel tespihler üretmiş. Her bir tespih, Kur’an-ı Kerim’in bir cüzünü barındırıyor.

yeni-proje-5-001.jpg

Kamalı, bu süreçte en çok ölçülerin zorluğuyla karşılaştığını ifade ediyor. “Mikro sanat yapmak zorundaydım ve bu, alıştığımız minyatürden çok farklıydı” diyor. Tespihlerin bombeli yapısı, onun için yaratıcı bir çözüm sürecini beraberinde getirmiş.

yeni-proje-6-001.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlara bile yapmış! Denemek için başladığı işte şimdi sipariş yetiştiremiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz