1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2026 yılına kadar Türklere giriş yok! Kapılar tek tek kapandı gidenler kapıdan geri dönüyor

2026 yılına kadar Türklere giriş yok! Kapılar tek tek kapandı gidenler kapıdan geri dönüyor

featured
service

Türk vatandaşlarına karşı kolay vize prosedürleri uygulayan ABD ikili ilişkilerde yaşanan sorunların ardından vize başvurularında yaşanan artışlar nedeniyle Türk vatandaşları yönelik vize başvuru sürecinde önemli bir değişikliğe imza attı. Türkiye için verilen kontenjanlar vize başvurularında daha düşük görülürken ABD Büyükelçiliği ve konsolosluklar vize başvurularının yığılmasına neden oluyor. Türkiye’den gelen Yeni ABD vizesi başvurularında en erken tarih 2026 yılı Ocak ayına kadar ertelenirken bu durum “Türkiye vize kısıtlaması” yorumlarını da beraberinde getiriyor.

Avrupa ülkelerine giden sığınmacı ve iltica başvuruları arttıkça sınır uygulamalarında kapsamlı değişiklikler de artmaya başladı. Alınan yeni kararlar doğrultusunda Türkiye’ye yönelik ilave tedbirler de kararlar arasında eklendi. Almanya’da başlayan uygulama doğrultusunda Schengen prosedürünün fiilen askıya alındığı belirtildi. Birçok ülkeden gelen turistler vizeleri olmalarına rağmen sınırdan geri gönderildi. Bu karar ile birlikte Berlin ve Ankara arasında yapılan anlaşma ile Almanya iltica başvurusu reddedilirken yaklaşık 15 bin Türk vatandaşının Türkiye’ye iadesine karar verildi.

Schengen vizesi krizi büyüyor: Türkiye'ye en fazla vize reddi veren ülkeler açıklandı - 23.05.2024, Sputnik Türkiye

Türkiye tarafından yapılan Açıklama ile birlikte her hafta 500’e yakın Türk vatandaşının kabul edileceği belirtildi. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde uygulanan vize politikalarında alınan yeni kararlar sürecini daha yaygın bir hale gelmesine neden oluyor.

Türkiye’de görülen yüksek enflasyon ile birlikte artan vize başvuruları Avrupa ülkelerinde harekete geçirdi. Birçok Avrupa ülkesi Türkiye vatandaşlarına Kapıyı kapatırken geçtiğimiz yıllarda Schengen vizesi almasına karşın Türkiye’den başvuru yapan birçok kişi sürpriz ret cevabı ile karşı karşıya kaldı.

Türkiye'den Schengen vizesi başvurularına red neden arttı ? - Haberler - Turizm Gazetesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2026 yılına kadar Türklere giriş yok! Kapılar tek tek kapandı gidenler kapıdan geri dönüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz