1. Haberler
  2. Hayat
  3. Uzmanlardan kritik uyarılar: Robot süpürgeniz ve Airfryer’ınız birden alev alabilir

Uzmanlardan kritik uyarılar: Robot süpürgeniz ve Airfryer’ınız birden alev alabilir

featured
service

Elektrik Elektronik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, lityum-iyon bataryaların aşırı ısınma, kısa devre ya da hatalı şarj gibi nedenlerle patlamalara yol açabileceğini belirtti. Düşük kaliteli bataryalar veya onaysız şarj cihazlarının kullanımı, bu riskleri artırıyor. Özellikle robot süpürgeler ve airfryer gibi cihazlarda uygun olmayan priz kullanımı, eskiyen kablolar ve yetersiz elektrik altyapısı yangın riskini daha da yükseltiyor.

Airfryer’lar, yüksek sıcaklıkta çalışan ve yağ buharına maruz kalan cihazlar olarak yangın riski taşıyor. Elektrik Elektronik Mühendisi Ali İhsan Özdemir, cihazların aşırı ısınması durumunda yangın tehlikesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle batarya sistemlerindeki hatalar ve düşük kaliteli malzemeler bu riskleri artırıyor.

Uzmanlar, yangın anında su yerine elektrik yangınlarına uygun yangın söndürücülerin kullanılmasını öneriyor. Elektrik bağlantısının kesilmesi ve cihazın güvenli bir şekilde kapatılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, yangın riski taşıyan cihazların asla evde yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Uzmanlara göre, akıllı ev cihazları satın alınmadan önce sertifikalar, marka güvenilirliği ve kullanıcı yorumlarına dikkat edilmesi şart. Ayrıca, bu cihazların düzenli bakımlarının yapılması ve aşırı ısınma belirtilerinde hemen kapatılması büyük önem taşıyor.
Robot süpürge ve airfryer gibi cihazlar, doğru kullanıldığında hayatı kolaylaştıran araçlar olsa da, gerekli önlemler alınmadığında büyük tehlikeler doğurabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlardan kritik uyarılar: Robot süpürgeniz ve Airfryer’ınız birden alev alabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz