1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 4 Yıldır Var Ancak Kimse Bilmiyor! Nüfus Müdürlüğünde Ücretsiz Yapılıyor ve 5 Dakika Bile Sürmüyor! Duyan Koşa Koşa Gidiyor

4 Yıldır Var Ancak Kimse Bilmiyor! Nüfus Müdürlüğünde Ücretsiz Yapılıyor ve 5 Dakika Bile Sürmüyor! Duyan Koşa Koşa Gidiyor

featured
service

2016’da yürürlüğe giren yeni nesil kimlikler ve sürücü belgeleri, 31 Aralık 2024 itibarıyla eski belgelerin kullanımına son verileceği uyarısı ile hızla yaygınlaşıyor. İçişleri Bakanlığı, vatandaşları bu işlemi yıl sonuna kadar tamamlamaya çağırırken, birçok kişi bu süreçte kimlik birleştirme uygulamasıyla tanıştı.

2020’nin Eylül ayında başlatılan kimlik ve ehliyeti tek kartta birleştirme uygulaması, aradan geçen 4 yıla rağmen beklenen ilgiyi göremedi. Çok sayıda vatandaş hâlâ iki ayrı kart taşımayı tercih ederken, düzenlemenin yeterince tanıtılmaması bu durumun başlıca nedeni olarak gösteriliyor.

Birleştirme işlemini gerçekleştirmek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün randevu sisteminden online randevu almak gerekiyor. Hem yeni tip kimlik hem de ehliyete sahip vatandaşlar, bu işlemi ücretsiz olarak yapabiliyor. Nüfus müdürlüğüne gidip kimlik ve ehliyeti ibraz ettikten sonra, işlemin ardından yeni birleşik kimlik kartı kargo ile adresinize gönderiliyor.

İçişleri Bakanlığı, son duyurusunda vatandaşlara bu kolaylık hakkında bilgi vererek, iki kart taşıma zorunluluğunun ortadan kalkacağını ve işlemin oldukça basit olduğunu hatırlattı.

YENİ KİMLİK KARTINIZ YOKSA 37 LİRA ÖDEYECEKSİNİZ

Birleştirme işlemi için en önemli şart, hem ehliyetin hem de kimliğin yeni nesil olması. Eğer yeni bir kimlik kartınız yoksa, önce 37 TL’lik kimlik başvuru ücretini ödeyerek, yeni kimlik çıkarma sürecini tamamlamanız gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
4 Yıldır Var Ancak Kimse Bilmiyor! Nüfus Müdürlüğünde Ücretsiz Yapılıyor ve 5 Dakika Bile Sürmüyor! Duyan Koşa Koşa Gidiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz