1. Haberler
  2. Hayat
  3. Eldeki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Bu yöntemle kokudan kurtulun!

Eldeki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Bu yöntemle kokudan kurtulun!

featured
service

Elinizdeki sarımsak kokusundan kolayca kurtulmak için bazı pratik yöntemler mevcuttur. Üstelik bu yöntemler tamamen doğal ve evde kolayca uygulanabilir.

Sarımsak kokusunu gideren en etkili yöntemlerden biri paslanmaz çelik kullanmaktır. Ellerinizdeki kokuyu gidermek için bir paslanmaz çelik kaşık veya musluğu kullanabilirsiniz. Sarımsağı kestikten sonra ellerinizi suyun altında, paslanmaz çelik bir kaşıkla ovarak yıkayın. Bu işlem, kokuyu nötralize eder ve sarımsak kokusunu büyük oranda giderir.

Limon, kötü kokuları gidermek için doğal bir temizleyici olarak bilinir. Limonun asidik yapısı, sarımsak kokusunu hızlıca nötralize eder. Bir limonun suyunu sıktıktan sonra ellerinizi limon suyuyla ovun. Ardından bir miktar tuz ekleyerek ellerinizi tekrar ovalayın. Hem limonun ferahlatıcı kokusu ellerinizde kalacak hem de tuz, cildinizi yumuşatarak peeling etkisi yapacaktır.

Karbonat, kötü kokuları emme özelliğine sahip olduğu için sarımsak kokusunu gidermede de oldukça etkilidir. Biraz karbonatı suyla macun kıvamına getirin ve ellerinizi bu karışımla ovun. Ardından sirke ile durulayın. Bu işlem, ellerdeki kokuyu etkili bir şekilde yok edecektir.

Doğal asidik yapısıyla bilinen elma sirkesi, sarımsak kokusunu yok etmenin bir başka yolu. Elma sirkesiyle ellerinizi ovduktan sonra soğuk suyla durulayın. Koku hızla azalacak ve ellerinizde ferah bir his kalacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eldeki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Bu yöntemle kokudan kurtulun!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz