1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Manuele göre çok daha az yakıyor! Araç almadan önce bu listeye bakın: Türkiye’deki en ucuz otomatik araçlar

Manuele göre çok daha az yakıyor! Araç almadan önce bu listeye bakın: Türkiye’deki en ucuz otomatik araçlar

featured
service

İlk 9 ayda otomatik şanzımanlı araçların satışları 612.978 adetle toplam satışların %90,8’ini oluşturdu. Buna karşın manuel şanzımanlı otomobiller 62.295 adetle %9,2 pay aldı. Bu veriler, sürüş kolaylığı ve konfor arayışının arttığını gösteriyor. Ancak otomatik vitesli araçların kullanımıyla ilgili bazı riskler de mevcut.

Otomatik vitesli araçların sağladığı kullanım kolaylığına rağmen, sürücülerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Ani hızlanmalar, sert gaz tepkileri ve vites konumunu çok hızlı değiştirmek, aracın ömrünü kısaltan faktörler arasında yer alıyor. Uzmanlar, otomatik vitesli araç sahiplerinin bu konulara dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.

Araç alım satım sürecinde, otomatik ve manuel vitesli araçların yakıt performansı sıklıkla merak ediliyor. Geçmişte, manuel vitesli araçların yakıt ekonomisi otomatik vitesli araçlardan daha iyi biliniyordu. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle, günümüzde bazı otomatik vitesli araçlar, manuel araçlardan daha az yakıt tüketebiliyor. Bu durum, artık yakıt tüketiminin yalnızca vites türüyle değil, motor özellikleriyle de doğrudan ilgili olduğunu göstermektedir.

turkiyedeki-en-ucuz-otomatik-araclar-1.jpg

Mevcut piyasa koşullarında 1 milyon TL’nin altında yalnızca üç otomatik vitesli model bulunuyor. Türkiye’de satılan en uygun fiyatlı otomatik vitesli araçlar ise şu şekilde sıralanıyor:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Manuele göre çok daha az yakıyor! Araç almadan önce bu listeye bakın: Türkiye’deki en ucuz otomatik araçlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz