1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

featured
service

AK Parti içindeki kulislerde öne çıkan rakamlar netleşmeye başladı. Özellikle emekli maaşları için belirlenen olası rakamların bütçeye olan etkileri de dikkatle hesaplanıyor. Her yıl olduğu gibi, 2025 yılının ocak ayının ilk günlerinde yeni asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Milyonlarca çalışan, bu süreçte konuşulan rakamları ve gelişmeleri yakından takip ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aralık ayında toplanmasıyla birlikte, net rakamların ortaya çıkması bekleniyor.

Aralık ayında toplanması planlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi, zam gündemi ve muhtemel artışlar, kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Çalışanların yaşam standartları üzerinde doğrudan etkisi olan bu gelişmeler, önümüzdeki dönemde daha fazla tartışılacak gibi görünüyor.

2025 yılı asgari ücretinin ne olacağına dair kulislerde 23 bin ile 25 bin TL arasında rakamlar gündeme gelmeye başladı. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmadığı için, ocak ayında yapılacak artışın beklentisi de yükseliyor.

Çeşitli rakamların bütçeye etkileri hesaplanırken, çalışanların alım gücünü artıracak bu zammın, özellikle enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynaması bekleniyor. Milyonlarca çalışan, bu süreçte gelişmeleri dikkatle takip ediyor ve yeni asgari ücretle ilgili yapılan değerlendirmeleri merakla izliyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, “Asgari ücret 6 ayda eridi, işçilerin yüzde 40’ı ek iş yapıyor.Gelir vergisi tarifesi güncellenmeli, vergi adaleti sağlanmalı. Az ücret alandan az, çok ücret alandan çok vergi alınması sağlanmalı.” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz