1. Haberler
  2. Gündem
  3. Haniye’nin ölmeden 15 gün önce İslam dünyasının Gazze sessizliği için söylediği acı sözler ortaya çıktı

Haniye’nin ölmeden 15 gün önce İslam dünyasının Gazze sessizliği için söylediği acı sözler ortaya çıktı

featured
service

Anadolu Yazarlar Birliği’nin dün akşam Üsküdar’daki genel merkezinde gerçekleşen ‘Biz Bize Muhabbet’ etkinliğine konuk olan gazeteci yazar Kemal Öztürk, burada Filistin, Ortadoğu ve Gazze’de yaşananlar karşısında insanlığın ve dünya liderlerinin tepkilerine dair gözlemlerini aktardı. Aynı zamanda eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Öztürk, İsrail’in Gazze’ye karşı son bir yıldır tırmanan saldırıları sırasında bölgede yaşanan gerçeklerin bütün dünyaya duyurulmasında ajansların, özellikle AA’nın rolünün önemini vurguladı. Kendi döneminde kurulan Arapça servisinin Orta Doğu coğrafyasında, Mısır, Suriye gibi ülkelerdeki olayların görülmeyen yüzünü dünyaya duyurduğunun altını çizen Öztürk, AA’nın son günlerde bu anlamda yeniden atağa geçtiği görüşünü aktardı.

Öztürk, Gazze’de süren İsrail katliamlarına yönelik değerlendirmesinde ise İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen alçak saldırı sonucu şehit olan İsmail Haniye’nin son röportajı kendisine verdiğini hatırlattı. Bu röportajda Haniye’ye ‘off the record’ bir soru yönelttiğini açıklayan Öztürk, şunları aktardı: “Dedim ki bir şey soracağım ama yazmayacağım. İslam ülkelerinin size yardım etmediğini gördüğünüzde ne hissediyorsunuz? Aslında açık söyleyemez bunu, o yüzden off the record sordum. Dedi ki, ‘Bizim ölmemizi bekliyorlar, biliyorum’, Hamas’ın yok olmasını istiyorlar biliyoruz’ dedi…” Öztürk, Haniye’nin sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandığını paylaştı: “Ama ne yapalım, çaresiziz, susuyoruz. Ama 7 Ekim Filistin tarihi için yeni bir başlangıcın günüdür. Bu uğurda canımızı vermeye de hazırız. Özgürlük mücadelesi veriyoruz bir canımız var onu da bu uğurda feda edeceğiz.”

Filistin İslami Cihat Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, 31 Temmuz 2024’te İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşen bir hava saldırısında şehit oldu. 16 Temmuz 2024’te Katar’ın başkenti Doha’da Haniye ile son röportajı yapan gazeteci ise yazar Kemal Öztürk’tü.

Etkinlikte, gazetecilik hayatı boyunca 22 Arap ülkesini gezdiğini söyleyen Öztürk, Filistin halkının direniş mücadelesine dair ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Ben Filistinlilerin bu topraklarda görülmüş en dirençli millet olduğunu düşünüyorum. 80 yıl boyunca ölerek direnmek öyle kolay bir şey değil, ölüyor direniyor, toprak gidiyor vazgeçmiyor, parça parça ediliyor fakat vazgeçmiyor.”

Öztürk moderatörlüğünü Hüseyin Karaca’nın yaptığı etkinlik sonunda katılımcılara AA’da görev aldığı süreci kaleme aldığı ‘Ortak Bir Hayal Kurmak’ kitabını imzaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haniye’nin ölmeden 15 gün önce İslam dünyasının Gazze sessizliği için söylediği acı sözler ortaya çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz