1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ’dan Özgür Özel’e 11 maddelik ihtar!

Ümit Özdağ’dan Özgür Özel’e 11 maddelik ihtar!

featured
service

Özdağ, vatandaşlığı etnik esasa bağlama taleplerinin Türkiye’yi Yugoslavya, SSCB gibi etnik bölünmeler yaşayan ülkelerin kaderine sürükleyeceğini söyledi. Özel’in bu yolda atacağı adımların, diğer etnik grupların da benzer taleplerde bulunmalarına yol açacağını savunan Özdağ, bu durumun Türkiye’yi bir “etnik cehenneme” çevireceğini belirtti.

Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün modelinin, vatandaşlık konusunda olabilecek en mükemmel çözüm olduğunu vurguladı. Atatürk’ün laik ve birleştirici vatandaşlık anlayışını terk etmenin, ülkeyi etnik ve mezhepsel bölünmelere sürükleyeceğini belirten Özdağ, Özel’i Erdoğan-Bahçeli-Öcalan uzlaşmasının bir parçası olmamaya çağırdı.

Özdağ, geçmişteki terörle müzakere sürecinin büyük kayıplara yol açtığını hatırlatarak, ikinci bir müzakere sürecinin de başarısız olacağını öngördü. İlk süreçte 739 güvenlik görevlisinin şehit verildiğini hatırlatan Özdağ, bu kez Türkiye’nin çok daha büyük bedeller ödeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Özdağ, Alevilere yapılan haksızlıkların anayasa değişikliğiyle değil, laik cumhuriyetin savunulmasıyla düzeleceğini belirtti. Özgür Özel’e hitaben yaptığı açıklamada, Atatürk’ün mirası olan laik cumhuriyeti yaşatmanın tek çözüm olduğunu vurgulayan Özdağ, “Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadesiyle sözlerini noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ümit Özdağ’dan Özgür Özel’e 11 maddelik ihtar!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz