1. Haberler
  2. Gündem
  3. Felakete geri sayım başladı! Çok değil 25 yıl sonra geliyor: Ekonomi çökecek, kıtlık başlayacak…

Felakete geri sayım başladı! Çok değil 25 yıl sonra geliyor: Ekonomi çökecek, kıtlık başlayacak…

featured
service

Küresel Su Ekonomisi Komisyonu’nun “Suyun Ekonomisi: Hidrolojik Döngünün Küresel Ortak Fayda Olarak Değerlendirilmesi” başlıklı raporunda, su döngüsünün dengesizleşmesinin insanlık ve dünya ekonomileri üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiliyor. Zayıf ekonomik yapılar, sürdürülebilir olmayan arazi kullanımı ve su kaynaklarının kötü yönetimi, iklim kriziyle birleşerek küresel su döngüsüne büyük bir baskı yapıyor. Komisyon, acil önlemler alınmadığı takdirde, bu dengesizliğin felaket sonuçlar doğurabileceğini vurguluyor.

Raporda, derinleşen su krizi nedeniyle 2050 yılına kadar dünya gıda üretiminin yarısından fazlasının risk altında olabileceği belirtiliyor. Yaklaşık üç milyar insan ve dünya gıda üretiminin önemli bir kısmı, su kıtlığı çeken ve su kaynaklarının dengesiz olduğu bölgelerde yaşıyor. Ayrıca, yer altı sularındaki kayıplar, birçok şehrin çökme tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

Su krizi, yalnızca gıda üretimini değil, aynı zamanda ekonomik istikrarı da tehdit ediyor. Komisyon, önümüzdeki 25 yıl içinde dünya genelinde ortalama yüzde 8’lik bir Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) kaybı riski olduğuna dikkat çekiyor. Düşük gelirli ülkelerde bu oran, yüzde 15’e kadar çıkabiliyor.

yeni-proje-4-002.jpg

Rapora göre, günümüzde insanların temel sağlık ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak için günde 50 ila 100 litre suya ihtiyaçları var. Ancak, sağlıklı bir yaşam sürmek ve yeterli beslenme için kişi başına günlük su ihtiyacı 4 bin litreye kadar yükselebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Felakete geri sayım başladı! Çok değil 25 yıl sonra geliyor: Ekonomi çökecek, kıtlık başlayacak…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz