1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kış geri döndü! Meteorolojiden kar tatili uyarısı

Kış geri döndü! Meteorolojiden kar tatili uyarısı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Ekim tarihli hava durumu raporunu yayınladı. Özellikle kış aylarının yaklaştığı bu dönemde, vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında İstanbul’a kar yağıp yağmayacağı geliyor. 2024 kışında kar yağışının olmaması, birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştı. Peki, 2025 kışında neler olacak? İstanbul bu kış beyaza bürünecek mi?

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu, Sivas, Çankırı ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar etkili olacak. Ayrıca, Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Özellikle Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış beklenirken, İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın 40-60 km/sa hızında eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde zirai don tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve güney bölgelerde 3-6°C düşmesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte, özellikle tarım alanlarında soğuk havanın olumsuz etkiler yaratabileceği belirtiliyor. Çiftçilerin, bu duruma karşı önlemler alması gerekiyor.

soguk-hava-2.jpg

Meteoroloji, İç Ege, İç Anadolu’nun güneyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Rüzgarın hızı yer yer 40-60 km/sa’yi bulabilir ve bu durum ulaşımda aksamalara yol açabilir. Ayrıca, Karadeniz’den gelen soğuk havayla birlikte İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nde zirai don tehlikesi bekleniyor. Bu durum, tarım sektörünü olumsuz etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kış geri döndü! Meteorolojiden kar tatili uyarısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz