1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şenyaşar Davasında Yeni Gelişme! Tutuklu Sanık Kalmadı

Şenyaşar Davasında Yeni Gelişme! Tutuklu Sanık Kalmadı

featured
service

Her iki taraftan 4’ü tutuklu toplam 30 kişi hakkında açılan davanın 8’inci duruşması, Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı.

Saldırıda eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Şenyaşar ailesinin avukatları duruşmada hazır bulundu. Kimlik tespiti sonrası başlayan duruşmada savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini ve tevsi tahkikat (kovuşturmanın genişletilmesi) talep etti.

Mütalaaya karşı söz alan Şenyaşar ailesi avukatları, tahliye talebinin yerinde olduğuna işaret ederek, Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti. Diğer sanık avukatları da aynı talepte bulundu.

Duruşmaya, karar için ara verildi. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Mahkeme, sanıklar hakkında “ev hapsi” kararı verdi. Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025 tarihinde görülecek.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şenyaşar Davasında Yeni Gelişme! Tutuklu Sanık Kalmadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz