1. Haberler
  2. Gündem
  3. A101 ve BİM’den peynir alanlar dikkat! İçerisinde yasaklı madde bulundu: Tek lokması bile hastanelik ediyor

A101 ve BİM’den peynir alanlar dikkat! İçerisinde yasaklı madde bulundu: Tek lokması bile hastanelik ediyor

featured
service

Türkiye’de gıda sahteciliği, özellikle et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi ürünlerde ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler kapsamında alınan ürün örneklerini laboratuvarlarda analiz ediyor. Yapılan testlerle, ürünlerin içeriği titizlikle inceleniyor ve mevzuata aykırı durumlar tespit ediliyor.

Bakanlık, sağlığı tehdit eden gıda ürünlerinin tespit edilmesi durumunda, vatandaşları ALO 174 hattı üzerinden ihbarda bulunmaya çağırıyor. Fiyat, tat, renk veya koku açısından şüphe çeken ürünlerden uzak durmak, sağlığınız için büyük önem taşıyor.

Başlangıçta 600’ün üzerinde gıdanın yer aldığı listede, çok sayıda et, peynir ve zeytinyağı gibi ürünler bulunurken, yapılan son eklemelerde yeni peynir ve tereyağı üreticileri de listeye dahil edildi. Bu durum, gıda güvenliğinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Özellikle, Türkiye’de son yıllarda sayıları artan üç harfli market zincirlerinden birinin taşeron olarak ürettirdiği “Ahir” peynir markasında hileli maddeler tespit edildi. Laboratuvar testlerinde, süt ve süt ürünlerinde yasaklı bir gıda koruyucusu olan netamisin maddesi bulundu. Bu maddenin, küf ya da maya gelişimini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzatmaya yardımcı olduğu öğrenildi. Ancak, fazla miktarda tüketildiğinde kusma, ishal ve alerji gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
A101 ve BİM’den peynir alanlar dikkat! İçerisinde yasaklı madde bulundu: Tek lokması bile hastanelik ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz