1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yabancılar O İlimize Göz Dikti: Fiyatlar Düşünce Kapış Kapış Ev Almaya Başladılar

Yabancılar O İlimize Göz Dikti: Fiyatlar Düşünce Kapış Kapış Ev Almaya Başladılar

featured
service

Yabancı yatırımcıların ve özellikle Rus vatandaşlarının tercih ettiği Antalya, hem turistik hem de yaşam açısından cazibesini koruyor. 2023’ün 9 aylık döneminde, yabancılara satılan her üç konuttan biri Antalya’da satıldı. Şehirde 5 bin 990 konut satışı gerçekleşirken, bu rakam geçen yılın aynı döneminde 10 bin 372 idi. Antalya’da konut satışları yüzde 43 oranında geriledi.

Yabancıların en çok tercih ettiği bir diğer şehir olan İstanbul’da, 2023 yılı 9 aylık dönemde yabancılara toplam 5 bin 979 konut satıldı. İstanbul’daki düşüş oranı ise yüzde 34 oldu. Eylül ayında yabancılara en fazla konut satışı yapılan iller sırasıyla 783 konutla İstanbul, 548 konutla Antalya ve 210 konutla Mersin olarak kaydedildi.

Ülke uyruklarına göre yabancılara yapılan konut satışında Rusya Federasyonu vatandaşları ilk sırada yer aldı. Eylül ayında Rus vatandaşları 346 konut satın alırken, onları 163 konutla İran, 139 konutla Irak vatandaşları izledi. Ancak Rusların Türkiye’deki konut alımları, geçen yılın 9 aylık dönemine kıyasla azaldı. Geçen yıl 8 bin 683 konut alan Ruslar, bu yıl 3 bin 635 konut aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yabancılar O İlimize Göz Dikti: Fiyatlar Düşünce Kapış Kapış Ev Almaya Başladılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz