1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Kartında Yeni Karar Günler Öncesinden Sızdırıldı: Bankalar Perşembe Günü Herkese Bu Mesajı Atacak

Kredi Kartında Yeni Karar Günler Öncesinden Sızdırıldı: Bankalar Perşembe Günü Herkese Bu Mesajı Atacak

featured
service

Bankalar, müşterilerine yeni referans oranının 24 Ekim’de açıklanacağını ve 1 Kasım itibarıyla geçerli olacağını bildiren mesajlar gönderecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi ve kredi kartları için yeni yapılandırma seçenekleri sunarken, kredi kartı faizlerinde önemli bir değişiklik olacağını duyurdu. Son iki haftada, bankalar müşterilerine 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ödeme ve akdi faiz oranları hakkında bilgilendirme mesajları gönderdi.

Bankacılık sektöründen alınan bilgiler doğrultusunda, referans oranların artırılmasıyla birlikte kredi kartı faiz oranlarının da yükseleceği öngörülüyor. Ekonomi yönetimi, sıkı para politikalarına rağmen enflasyonda beklenen düşüşü sağlayamadığı için kredi kartlarıyla ilgili yeni tedbirler almayı planlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartı kullanımına ilişkin düzenlemelerin uygulanacağını açıkladı.

Yeni dönemde bankalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi ile iş birliği yaparak müşterilerin aylık gelirlerini anlık olarak takip edecek. Kredi kartı limitleri, bu gelir bilgilerine göre belirlenecek. Özellikle, aylık geliri kredi kartı limitinin üzerinde olan kullanıcılar için limitlerde aşağı yönlü düzenlemeler yapılacak. Yeni sistemle, kredi kartı limitleri müşterilerin aylık gelirinin 2 ila 4 katı arasında ayarlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Kartında Yeni Karar Günler Öncesinden Sızdırıldı: Bankalar Perşembe Günü Herkese Bu Mesajı Atacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz