1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel’den yenidoğan skandalının ardından iktidara özel hastane çağrısı: Hepsini bir gecede kamulaştıralım

Özel’den yenidoğan skandalının ardından iktidara özel hastane çağrısı: Hepsini bir gecede kamulaştıralım

featured
service

Özel burada yaptığı konuşmada, Türkiye’yi derinden sarsan ve kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” adıyla bilinen, yeni doğan bebekleri özel hastanelere naklederek haksız kazanç sağlayan ve çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan çeteyi gündemine aldı. Çetenin iş birliği yaptığı hastaneleri işaret eden Özel iktidara çağrıda bulunarak, “Hepsini bir gecede kamulaştıralım” dedi.

Özel, “Memlekette çocuk okutuyorsun güvende değil, üniversiteye gidiyor güvende değil, evleniyor güvende değil, boşanıyor güvende değil. Takip ediliyor, polise başvuruyor savcıya gidiyor güvende değil. Maalesef yeni doğuyor güvende değil. Hatta ve hatta insanlar bu ülkeye çocuk mu doğurulur? Bu şartlarda çocuk mu doğurulur?’ diyor gençler, gidiyor kedi sahibi oluyor o da güvende değil. Sadece özel okul sahibinin, özel hastane sahibinin yatı, kotrası, Mercedes’i güvende. Maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız” dedi.

Olaya adı karıştığı iddia edilen CHP’li belediye meclisi üyesi üzerinden partisinin hedef alındığını belirten Özgür Özel, “Sorumlu bir kaç kalemi kayırarak söylemek isterim ki iktidara müzahir medyaya İletişim Başkanlığından şunu pompalıyorlar: Bu işin içinde CHP’nin bir belediye meclis üyesi var. Çok arayacaksanız başta söyleyeyim; Bu işin içinde değil, 10 kilometre kenarında duran bir CHP’li varsa onu partide tutan şerefsizdir, namussuzdur. O kadar netiz bu konuda.” ifadelerini kullandı.

Eleştiri oklarını eski İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na yönelten Özel, “Bu işin içinde birisi varsa, şu anki Sağlık Bakanı İstanbul İl Müdürüyken, kendini tekrar ihbar ediyor, temize çıkaracak ya, Mayıs 2023’te ilk şikayet gidiyor. Ekim 2024’e kadar geçen sürede hiçbir şey yok. Soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edecek kadar bütün bilgilere ulaşmış çete. Dün başından tutulup arabaya sokulana kadar aramızda dolaşıyor caniler, katiller. El kadar bebeği hastane hastane gezdiriyor. ‘Satürasyonunu düşür biraz anasından babasında para koparalım’ diyor. Bu iş yapılırken eski Sağlık Bakanının hastanesi işin tam göbeğinde. Denetleyecek Sağlık Müdürlüğünde oturan kişi şimdi Sağlık Bakanlığının tepesinde. İşin içinde bürokratıyla çalışanıyla dünya kadar bunların atadığı adam var. Oradan bir tane CHP’li bulmuş koca çetede sorumluluğunu örtecek. Valla bir sorumlu aranıyorsa, diyor ya ‘Sorumlusu benim ben!’. Böyle yapan sorumlusu. Her imzayı atmayı biliyorsun. Her işi sen biliyorsun. Bu iş olunca kenara çekiliyorsun. İletişim Başkanlığı iki tane isim tespit edecek de sorumluluktan kurtulacak.” diye konuştu.

Özel, konuşmasının ilgili bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Bu işte Erdoğan sorumluluğu alıp nereye kadar gidiyorsa teker teker çıkarıp en ağır cezaları verilmesi için. Bu işten bir tane çocuğun kapısından girdiği bir tane hastaneyi, 15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ’nün bütün hastaneleri, dersaneleri okulları binaları bir gecede kamulaştı. Kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Özel hastaneymiş. O hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı. Her yere kayyum atıyorsun ya. O hastanelere devlet eliyle kayyum atanmalı. Yasal düzenleme salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmeli. Hadi bakalım hodri meydan.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel’den yenidoğan skandalının ardından iktidara özel hastane çağrısı: Hepsini bir gecede kamulaştıralım
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz