1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İlkokul yada ortaokul öğrencileri için duyuruldu! Bakanlıktan aylık 3475 TL ödeme yapılacak

İlkokul yada ortaokul öğrencileri için duyuruldu! Bakanlıktan aylık 3475 TL ödeme yapılacak

featured
service

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte çocuğu olan vatandaşlar okul hazırlıklarına başlamış durumda. Okul araç gereç fiyatlarının artması nedeniyle yeni dönemde çocukların ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler, bakanlık tarafından yapılan yardımlara başvurmaktadır.

Kimler Yararlanabiliyor?

Bu yardımlardan faydalanabilmek için, sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler başvuruda bulunabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını desteklemeye devam ederek onların eğitim hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Aile Bakanlığı’ndan Verilecek

Aile Bakanlığı, eğitim materyali yardımı olarak bilinen bu destekle, çocukların birçok eğitim giderini karşılamayı amaçlamaktadır. Aile Bakanlığı tarafından verilen yardımlar öğrencinin eğitim düzeyine göre farklı tutarlarda yapılmaktadır. İlkokul ve ortaokul öğrencileri için ayrı bir tutar, lise ve yükseköğretim öğrencileri için ise daha yüksek seviyede bir tutar verilmektedir. Örneğin, geçtiğimiz yıl ilkokul öğrencilerine 2317 TL, ortaöğretim öğrencilerine 3475 TL ve üniversite öğrencilerine 4637 TL destek yapılmıştı.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvuru süreci ve detayları hakkında bilgi sahibi olmak için Bakanlığın belirlediği kayıtlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirler. Yardımlar, her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının temel okul ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlkokul yada ortaokul öğrencileri için duyuruldu! Bakanlıktan aylık 3475 TL ödeme yapılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz