1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hem alıcıya hem satıcıya cezalar yolda! 5 gün içinde bunu yapan cezadan paçasını kurtaracak

Hem alıcıya hem satıcıya cezalar yolda! 5 gün içinde bunu yapan cezadan paçasını kurtaracak

featured
service

Düzenlemenin en dikkat çekici noktalarından biri, alıcıların belge düzenlenmediğini 5 iş günü içinde vergi dairesine bildirmeleri halinde ceza kesilmeyecek olması. Ancak, bu durumda belgeyi düzenlemeyen satıcı, çok daha yüksek bir ceza ile karşı karşıya kalacak. Belgeyi almakla yükümlü kişiler, kendilerine belge düzenlenmediğini 5 iş günü içerisinde bildirdiklerinde, bu kişilere herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacak. Ancak belgeyi düzenlemeyenler, 3 kat daha fazla özel usulsüzlük cezası ile karşılaşacaklar.

Düzenlemeye göre, satıcı tarafından alıcıya Vergi Usul Kanunu’nda sayılan belgeler dışında farklı bir belge verilmesi durumunda, alıcı bu durumu 5 iş günü içerisinde kendiliğinden vergi dairesine bildirirse, alıcıya ceza kesilmeyecek. Ancak bu durumda satıcıya 6 kat artırımlı ceza uygulanacak.

Yeni düzenlemeler, işletmelerin belge düzenleme sorumluluklarını artırırken, fiş ve fatura kesmeyen işletmelere yönelik ceza mekanizmasını da güçlendiriyor. İşletmelerin bu yeni kurallara dikkat etmesi ve vergi dairesine gerekli bildirimleri zamanında yapması, olası cezaları önlemek için büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hem alıcıya hem satıcıya cezalar yolda! 5 gün içinde bunu yapan cezadan paçasını kurtaracak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz