1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Memişoğlu’ndan “Yenidoğan Çetesi” açıklaması: Gizli takipteydik

Bakan Memişoğlu’ndan “Yenidoğan Çetesi” açıklaması: Gizli takipteydik

featured
service

Memişoğlu, yenidoğan çetesi hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların can güvenliğinin her zaman kontrol altında olduğunu vurguladı. Bakan, 2023 yılından bu yana yapılan denetimlerin ve gizli takiplerin, suç unsurlarını ortaya çıkarmak için kritik bir rol oynadığını belirtti. “Mayıs 2023’te başlattığımız gizli takip sayesinde, 5 Aralık 2023’te müfettişlerin hastaneye girmesiyle süreci yerel düzeyde kontrol altına aldık,” diyen Memişoğlu, denetimlerin devam ettiğini ifade etti.

Memişoğlu, “Yenidoğan Çetesi’yle ilgili 2023 Mart sonu gibi ihbar geliyor. Bizim ekiplerimiz ilgili sağlık yerlerine gidip denetliyorlar. Net bir delil bulamıyorlar ama burada bir sıkıntı var diye bana geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yenidoğan Çetesi’nin faaliyetlerini çökerttiklerini vurgulayan Bakan Memişoğlu, bu süreçte gerçekleştirdikleri gizli operasyonları anlattı. “Bu tür canice faaliyetler yürüten çeteyi biz çökerttik. Bunu çok gizli operasyonlarla yönettik,” dedi.

Çetenin tespitine yönelik ilk ihbarın 2023 Mart sonunda geldiğini belirten Memişoğlu, başlangıçta yeterli delil bulunamadığını, ancak durumun ciddiyetine dair endişelerin olduğunu ifade etti. “İstanbul Emniyeti Mali Büro ekibinden bir arkadaşımızı çağırdık,” diyerek, bu süreçte kendi ekibiyle nasıl çalıştıklarını anlattı.

Memişoğlu, bebeklerin hastanelerde tutulmasını ve 112 ekiplerinin buraya nakil yapmasını gözlem altına aldıklarını belirtti. “Biz bu operasyonu 4 kişiyle başlattık. Aynı zamanda da denetlemeye devam ettik,” diyerek, hastanelerin denetim sürecinin önemine değindi.

Çetenin faaliyetlerinin durdurulması için 26 Nisan 2024’te gerçekleştirilen operasyona dikkat çeken Bakan Memişoğlu, “26 Nisan’da gizlilik kararı kaldırıldı, bilgiler paylaşıldı. Şu anda 10 hastane kapalı durumda,” şeklinde konuştu. Ayrıca, 5 Aralık 2023’te müfettişlerin de o hastaneye giderek yerel kontrol sağladığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Memişoğlu’ndan “Yenidoğan Çetesi” açıklaması: Gizli takipteydik
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz