1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli Maaşı Hesaplama Sistemi Sil Baştan! Hepsi Değişiyor

Emekli Maaşı Hesaplama Sistemi Sil Baştan! Hepsi Değişiyor

featured
service

Sabah’tan Faruk Erdem’in aktardığına göre, Meclis’e gelecek paketin, üçlü aylık bağlama sistemi ve emeklilik şartlarına ilişkin düzenlemeleri de içereceği ve vatandaşların emekliliklerinin yanında bir emekli maaşına daha sahip olmalarına imkan sağlayacağı öne sürüldü.

Emekli maaşı sisteminde yapılandırılmaya gidilmesi beklenirken, yalnızca ödenen primlerin değil çalışma günlerinin de maaşları artıracağı belirtildi. Kök ve taban maaş ayrımı ortadan kalkarken, yasadan sonra sigortalı olanlar için de yeni emeklilik şartları belirlenecek.

Orta Vadeli Program’da (OVP) kendisine yer bulan yeni emeklilik sitemi, bu yıl içerisinde Meclis gündemine gelecek. Pakette, gelecekteki emeklilik şartlarının da değişeceği bildirildi. Paketle Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin de devreye alınacağı belirtildi.

Yeni sistemin ‘emekliliği değil çalışmayı teşvik edeceği’ öğrenilirken, sistemde prim ödeme gün sayısının dikkat çekeceği bildiriliyor. Buna göre, sadece ödenen primler değil çalışılan gün sayısı da emekli aylık bağlamada etkili olacak ve çok çalışanın aylığı daha fazla olacak.

Erdem, emeklilik siteminde gelmesi planlanan diğer değişiklikleri ise şöyle aktardı:

“EMEKLİ MAAŞI TUTARINI YÜKSELTMEK İSTEYENLER DAHA FAZLA ÇALIŞACAK

Günümüzde uygulanan üçlü aylık bağlama sisteminin değiştirilmesi gündemde. Üç dönem için farklı çarpanlarla hesaplanan aylıklar, tek bir formülle hesaplanacak. Bu sistemde prim miktarları kadar gün sayısının da dikkate alınacak olması, daha fazla çalışan ile az prim günü olanlar arasında fark yaratacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli Maaşı Hesaplama Sistemi Sil Baştan! Hepsi Değişiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz