1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Aksaray’da Hasadı Başladı! Kilosu 2 liraya Düştü, Kapış Kapış Gidiyor

Aksaray’da Hasadı Başladı! Kilosu 2 liraya Düştü, Kapış Kapış Gidiyor

featured
service

Patates üretiminde de Türkiye genelinde ilk 10’da yer alan ilde, üreticiler tarlalarda yoğun bir şekilde hasat çalışmalarına devam ediyor. Ancak tarladan çıkış fiyatı 2 lira olan patatesin, pazar tezgahlarına ulaşana kadar fiyatı hızla artıyor. Üreticilerin tarladan 2 liraya tüccara sattığı patates, pazar tezgahlarına gelene kadar fiyatı 8 liraya kadar yükselirken, tüketicilere ise 10 ila 15 lira arasında satılıyor.

Bu yıl patates rekoltesinin düşük olduğunu belirten üretici Aşire Bacık (60), tarlada 2 liraya satılan patatesin pazarda 10 liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. Bacık, bu durumun hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkilediğini vurguladı. Pazarcı esnafı ise yükselen fiyatların, aracı maliyetleri ve taşımacılık giderlerinden kaynaklandığını ifade etti.

Üreticinin zarar ettiğini ve kazanamadığının altını çizen Aşire Bacık, “2024 yılının ilk patates hasadını yapıyoruz. Patateslerde pek bir verim yok. Rekolte de epey düşük. Biz 2 liraya veriyoruz Pazar da 10 lira. Hiç kazanmıyoruz. Biz 2 liraya verirken bile kazanamıyoruz. Ama pazarda 10 liraya veriyorlar. Yerine göre 12 ile 15 lira arasında değişiyor. Onlar kazanıyor ama çiftçi zararda” diye konuştu.

Kaynak: İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aksaray’da Hasadı Başladı! Kilosu 2 liraya Düştü, Kapış Kapış Gidiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz