1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırmızı bültenle aranan İsrailli Boris Wolfman Türkiye’de yaşıyor

Kırmızı bültenle aranan İsrailli Boris Wolfman Türkiye’de yaşıyor

featured
service

Artı Gerçek’ten Hale Gönültaş’ın haberine göre, Boris Wolfman ulusal ve uluslararası basınına verdiği demeçlerde, Türkiye’de tarımının önde gelen isimlerinden olduğunu iddia ediyor.

İsrail Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2015 yılı ekim ayında, aralarında Boris Wolfman’ın da olduğu toplam 7 kişi hakkında Kosova, Azerbaycan, Sri Lanka ve Türkiye’de uluslararası organ kaçakçılığı ve yasa dışı organ nakli ağı oluşturulduğuna ilişkin bir iddianame hazırlandı.

Bakanlık açıklamasında, aralarında Boris Wolfman ve Türk doktor Yusuf Erçin’in de bulunduğu çete üyelerinin Kosova, Azerbaycan ve Sri Lanka’da yaşayan yoksul insanların organlarını alarak varlıklı İsrail, Hindistan ve Avrupalı hastalara nakletme faaliyetinde bulundukları belirtildi.

Açıklamaya göre Wolfman, Kosova ve Azerbaycan’da böbrek satmayı kabul eden yoksulların bulunmasından sorumluydu. Ayrıca nakillerin yapıldığı Kosova’da doktor Yusuf Ercin Sönmez’in de diğer çete üyeleri ile hareket ettiği belirtildi. Organ kaçakçılığının İsrail merkezli Rabin Medical isimli hastane üzerinden yapıldığı ifade edildi.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye tıbbi destek sağlamak üzere gelen ülkeler arasında İsrail de yer alıyordu. Rabin Medical, deprem bölgesinde sahra hastanesi kurdu.

Boris Wolfman, 4 Aralık 2015’te Türkiye’ye iniş yaptıktan sonra hava limanı apronunda güvenlik güçleri tarafından göz altına alındı.

İsrail Adalet Bakanlığı, Türkiye’de tutuklanan Wolfman’ın iadesini istedi. Yetkili mahkeme ise Wolfman’ın iadesi için 30 gün ek süre talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırmızı bültenle aranan İsrailli Boris Wolfman Türkiye’de yaşıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz