1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Dikkat! Maaş Hesaplama Sisteminde Yeni Dönem

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Dikkat! Maaş Hesaplama Sisteminde Yeni Dönem

featured
service

Mevcut sisteme göre emekli maaşları, üç farklı döneme dayanarak hesaplanıyor. 2000 öncesi, 2000-Eylül 2008 arası ve Ekim 2008 sonrası olmak üzere üç döneme ayrılan bu sistemde, en yüksek maaş bağlama oranı 2000 öncesi dönemde gerçekleşiyor. Ancak, Ekim 2008 sonrası dönem, maaşlara en az etki eden bölüm olarak kalıyor. Yeni ekonomi programı çerçevesinde, bu sistemin değiştirilmesi ve yeni düzenlemenin yıl bitmeden Meclis’e sunulması bekleniyor.

Mevcut sistemde, prim gün sayısındaki farklılıklara rağmen benzer maaş alan milyonlarca emekli bulunuyor. Bu durumun yarattığı adaletsizliği gidermek amacıyla yapılacak düzenlemelerle, daha fazla prim günü olan emeklilerin maaşlarının artırılması planlanıyor. Böylece, prim gün sayısı fazla olanlar, daha yüksek maaş alacak ve emeklilik hakkını kazananların daha geç emekli olması teşvik edilecek.

Faruk Erdem’in aktardığı bilgilere göre, mevcut üçlü maaş bağlama sistemi tek bir formüle dönüştürülecek. Yeni sistemde, prim gün sayısı ve prim miktarı dikkate alınarak maaş farkları azaltılacak. Böylece, 3600 gün ve 9000 gün primle emekli olanlar arasındaki maaş farkı azalacak, prim gün sayısı fazla olanların maaşı artacak. Bu düzenleme ile emekliler arasında daha adil bir gelir dağılımı hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SSK ve Bağ-Kur Emeklileri Dikkat! Maaş Hesaplama Sisteminde Yeni Dönem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz