1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan çetesi mağduru babalar yaşadıklarını anlattı: Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler

Yenidoğan çetesi mağduru babalar yaşadıklarını anlattı: Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler

featured
service

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede “müşteki” olarak yer alan babalardan M.H.K, 13 Kasım 2023’te 28 haftalık hamile olan eşi Z.K. ile tansiyon rahatsızlığı üzerine Esenyurt’taki Özel Esencan Hastanesine gittiklerini anlattı.

Burada 4 saat bekletildikten sonra “Yoğun bakımlarımız dolu” denilerek, Esenler’deki Özel Güney Hastanesine yönlendirildiklerini belirten M.H.K, şunları kaydetti:

“Esenler Güney Hastanesi kendi kullanımlarında olan özel ambulanslarını gönderdi ve eşimi alarak yola çıktılar. Hastaneye girdiğimde beni veznede çalışan, adını bilmediğim bayan personeller karşıladı ve ‘Z.K’nin yakını siz misiniz?’ diye sordular. Eşimin, ambulansla hastaneye gelir gelmez hayati tehlikesinin olduğunu ve acil doğuma aldıklarını söyleyerek, benden 8 bin TL istediler. Eşimin durumunu merak ederken, benden ilk olarak para ödememi istediler. Ben de yanımda bulunan banka kartı ve kredi kartı ile hemen ödeme yapmak istedim, banka kartım ile 8 bin TL’yi ödemek istediğimde, 4 bin TL’nin nakit, 4 bin TL’nin banka kartı ile ödenmesini istediler. Akabinde istedikleri paranın nakit olan 4 bin TL’lik kısmını yakınlarda bulunan bir ATM’den çekerek veznede bulunan personele elden teslim ettim. Bana para karşılığında herhangi bir makbuz ya da işlem yapıldığına dair bir belge verilmedi.”

Müşteki M.H.K, doğumun ardından kendisi, eşi ve çocuğunun 3 gün hastanede kaldığını aktararak, “Çocuğum yoğun bakım ünitesinde kaldığı süre zarfınca iki kez Dr. Songül Hanım tarafından bilgilendirildim. Bana bebeğimin iyi olduğu bilgisi Songül Hoca tarafından verildi. İkinci gün Songül Hanım, eşimin durumunun iyi olduğunu fakat çocuğumun durumunun iyi olmadığı bilgisini verdi. Üçüncü gün olan 16 Kasım 2023 günü, gece 04.00 sıralarında da çocuğumuz vefat etti. Vefat haberini öğrendikten sonra hastaneden çıkış işlemlerini yaparak ayrıldık.” ifadelerini kullandı.

Müşteki baba E.K. ifadesinde, 26 Kasım 2023’te, eşi S.K’yle doğum için Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiklerini ve aynı gün bebeklerinin doğduğunu söyledi.

Doktorların doğumdan sonra bebeğin durumunun iyi olduğunu, herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylediklerini aktaran E.K, “27 Kasım’da bebeğimin doğumuyla ilgilenen N.T. isimli doktor bize bebeğin durumunun kötüleştiğini ve acil olarak sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Saat 03.00-04.00 sıralarında bebeğim Özel Bağcılar Medilife Hastanesine sevk edildi. Bu sırada bebeğimin rahatsızlığı ile alakalı herhangi bir tanı konulmamıştı.” diye konuştu.

Özel Bağcılar Medilife Hastanesinde bebeğiyle ilgilenen şüpheli doktor Dursun Eryılmaz’ın, kendilerine bebekte kalp yetmezliği olduğu ve metabolik hastalık bulunduğu bilgisini verdiğini belirten E.K. şunları kaydetti:

“Eğer yaşarsa yüzde 80 ihtimalle bebeğin engelli olacağını ya da öleceğini söylediler. Dr. Dursun Eryılmaz, bebeğime anne sütü vermek için beni eşimin yanına gönderdi. Eşimin yanına giderken hastaneden tekrardan arandım ve bebeğimin durumunun kötüleştiğini, acil olarak hastaneye geri dönmem gerektiğini söylediler. Ardından hastaneye gittim ve bebeğim hala yaşıyordu. Bana bebeğimin durumunun kötü olduğunu söylediler. Dışarıdan özel bir doktorun gelerek bebeğimi muayene edeceğini, bunun karşılığında da 3 bin TL civarı ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Bebeğim ertesi gün vefat etti.”

Müşteki baba H.H. de 26 Kasım 2023’te eşi G.E.H’nin doğum sürecinin başlaması üzerine gittikleri hastanede, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle Özel Bağcılar Medilife Hastanesi’ne sevk edildiklerini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenidoğan çetesi mağduru babalar yaşadıklarını anlattı: Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz