1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İmamoğlu’ndan Adaylık Çıkışı: Günü Geldiğinde…

İmamoğlu’ndan Adaylık Çıkışı: Günü Geldiğinde…

featured
service

Gazetecilerin İmamoğlu’na yönelttiği sorular arasında CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da vardı.

Adaylıkla ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu, “Biz zaten yola çıkmışız. Bu düzene karşıyız. Yeni demokratik bir sistem kurmaya talibiz. Günü geldiğinde adaylara da milletimiz karar verecek. Birkaç elitin vereceği karar değil. Partimizin karar organları var. Cumhurbaşkanını da millet karar verecek. Bu istikamet doğru çizilmeli. Bunun gayreti içerisinde olacağım“ yanıtını verdi.

Konuşmasına devam eden İmamoğlu, “Ben Mansur beyin başarısı ile onur duyarım. Onun başarısı ile gururlanırım. Belediye başkanlarımızla muazzam bir dayanışma ortaya koyduk. Sanki bir yarış varmış gibi sunulması doğru değil. Ben mevki işine karşıyım. Biz takım arkadaşıyız. Takım arkadaşlığının sağı solu olmaz. Bunu sayın genel başkanımıza da söyledim. Günü geldiğinde partimiz en doğru kararı verecektir. Bizim belediye başkanları ile rekabetimiz sadece başarı rekabetidir. Birbirimizi yaralayıcı rekabet değildir” dedi.

Tüzük kurultayında yaşanan konuşma krizi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, meselenin garip bir noktaya evrildiğini dile getirerek Mansur Yavaş ile olan diyaloğunu tartışmaya açmayacağını ifade etti.

İmamoğlu, “Tüzük kurultayında günler öncesinde ben konuşmak istediğimi söylemiştim. Garip bir yere evrildi. Mansur beyle diyaloğumu da burada tartışmam. Biz yol arkadaşıyız. Takım arkadaşıyız. Birbirimize katkı sunarak, Türkiye’yi aydınlık sürece taşımaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu’ndan Adaylık Çıkışı: Günü Geldiğinde…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz