1. Haberler
  2. Hayat
  3. Bu köylerde yaşayanların cebinden elektrik parası çıkmıyor! Tamamen ücretsiz: Herkes başvuru yapmak istiyor

Bu köylerde yaşayanların cebinden elektrik parası çıkmıyor! Tamamen ücretsiz: Herkes başvuru yapmak istiyor

featured
service

Şırnak’ta 237 köyde içme suyu temini için gerekli elektrik maliyetlerini düşürmek amacıyla 4 yıl önce başlatılan GES Projesi, şu ana kadar 92 köyde uygulanmış durumda. Proje kapsamında kurulan 6.714 güneş paneli, köylerdeki su pompalarına gerekli miktarda elektrik enerjisi sağlayarak köylülerin elektrik faturasından kurtulmalarına olanak tanıyor. Sondaj yoluyla içme suyu temin edilen bu köylerde, elektrik faturası ödemeden su ücretleri de karşılanıyor.

GES Projesi’nin başarısı, diğer köylerin de ilgisini çekti. Elektrik masraflarından kurtulmak isteyen 111 köy, İl Özel İdaresi’ne başvurdu. Bu ilgi, projenin daha geniş bir alana yayılma potansiyelini gösteriyor. Şırnak’taki GES projesi, yalnızca köylülerin elektrik faturalarından kurtulmasını sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda sürdürülebilir enerji kullanımıyla çevreye katkı sağlıyor.

Güneş enerjisi, çevre dostu bir enerji kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Şırnak’taki bu proje, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ederek çevresel sürdürülebilirliğe de katkıda bulunuyor. GES Projesi, hem enerji maliyetlerini düşürmesi hem de çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilemesi bakımından büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu köylerde yaşayanların cebinden elektrik parası çıkmıyor! Tamamen ücretsiz: Herkes başvuru yapmak istiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz