1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başarır’dan Özdağ’a sert tepki: Endişelerin varsa Bahçeli’ye gidip hesap sor

Başarır’dan Özdağ’a sert tepki: Endişelerin varsa Bahçeli’ye gidip hesap sor

featured
service

Başarır, Özdağ’a hitaben, “Senin topraklarımızla ilgili endişelerin varsa, düne kadar peşinden koştuğun Devlet Bahçeli’ye gideceksin,” diyerek eleştirilerini sürdürdü. Özdağ’ın açıklamalarını eleştirirken, CHP’nin kimseye bir santim toprak ya da devletle ilgili verebileceği hiçbir şey olmadığını vurguladı. Başarır, “CHP’nin genel başkanı, ‘Biz, neyi vadediyoruz? Bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bir toprak vadediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Misak-ı Milli sınırları içerisindeki topraklarında huzur, kardeşlik, barışı vadediyoruz’ dedi,” şeklinde konuştu.

Başarır, Özdağ’ın bu açıklamaları çarpıtarak bambaşka noktalara getirmesini anlamakta güçlük çektiklerini belirtti. “Alıp bunu, ne demek istendiğini anlayabilecek kapasitesi olmasına rağmen çevirip bambaşka noktaya getirmesini Ümit Özdağ ve onun gibi tipleri anlamakta güçlük çekiyoruz,” dedi.

Başarır, “Eğer bu ülkede barış gelecekse, Kürt sorunu çözülecekse, terör bitecekse, kardeşlik gelecekse toplumla uzlaşmalıyız,” diyerek, barışın sağlanması için toplumsal uzlaşmanın şart olduğunu vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Artık askerlerimizin, evlatlarımızın şehit olmasını; şehit cenazelerinin gelmesini biz de istemiyoruz,” ifadelerine atıfta bulundu.

Başarır, “Çözüm yerinin burası, TBMM olduğunu söyledi. Ümit Özdağ gibi siyasi yan kesici, kötü niyetli ve zamana göre değişen siyasetçilerin söylediğinin bizim için hiçbir önemi yoktur,” diye ekledi.

Son olarak, Başarır, “Bu düşüncelerimizi alırlar, gelirler Meclis’te grubu olan olmayan bütün partilerle tartışıp hukuk ortaya koyarlar ve topluma bunu anlatırız,” diyerek, siyasi diyalog çağrısında bulundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Bahçeli’nin açıklamalarına dair kendi konumunu net bir şekilde belirtmesi gerektiğini ifade etti. “Küçük ortağı genelde kendisini ortaya sürüyor. Bahçeli’nin açıklamasından yola çıkıyoruz ama biz CHP olarak düşüncelerimizi 86 milyonla paylaştık,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başarır’dan Özdağ’a sert tepki: Endişelerin varsa Bahçeli’ye gidip hesap sor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz