1. Haberler
  2. Hayat
  3. Kadınlarda 18-20’li yaşlara kadar indi: Erken çöküşe yol açıyor! Sosyal medyanın olumsuz etkisiyle her geçen gün artıyor

Kadınlarda 18-20’li yaşlara kadar indi: Erken çöküşe yol açıyor! Sosyal medyanın olumsuz etkisiyle her geçen gün artıyor

featured
service

Prof. Dr. Oğuz Özyaral, şunları söyledi:

“Future Health Care 2024 İstanbul’un bu yılki temasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hayatımızda bir dijitalizasyon var ve farkında olsak da olmasak da bizi bir yerlere doğru sürüklüyor. Eline cep telefonunu alan herkes rahatlıkla her konuyu konuşabiliyor. Konu, sağlık olduğu zaman şöyle bir durulması gerekiyor.

Özellikle, ‘Ben uyguladım, kullandım harika oldu, siz de yapın’ mesajları çok büyük bir hata. Örneğin bir influencer eline aldığı bir ürünü hiç tanımadan, hiçbir şeyini okumadan, yan etkisi, arkasında yaratacağı herhangi bir komplikasyonu bilmeden cesurca konuşabiliyor. Bu beni çok ürkütüyor, sağlığı son derece tehdit edici sonuçları oluyor.”

Prof. Dr. Oğuz Özyaral

Bunların başında anti kanser uygulama adı altında yapılan bazı öneriler ve preparatların olduğunu kaydeden Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Bu ürünlerin tamamen Sağlık Bakanlığı denetiminde olması, hekimlerin kontrolünde olması gerekiyor” dedi.

İkinci büyük tehlikenin de kozmetik uygulamalar konusunda olduğunu belirten Prof. Dr. Oğuz Özyaral, şu bilgileri verdi:

“Dönüp baktığımızda, birbirine benzeyen onlarca prototip, aynı model insan ortaya çıktı artık. Hekiminizin önermediği ve kendi kafanıza göre gidip merdiven altı uygulamalar, ürünlere yöneldiğinizde, cildinizde büyük harabiyetlere neden oluyor ki sosyal medyada da bağıra bağıra perişanım diyen insanları görüyoruz zaten.”

Gerçekten bir anti aging kullanmak gerekiyorsa mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Özyaral, şöyle konuştu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadınlarda 18-20’li yaşlara kadar indi: Erken çöküşe yol açıyor! Sosyal medyanın olumsuz etkisiyle her geçen gün artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz