1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hisseleri sert düştü: ABD Mahkemesi’nden Halkbank’ın muafiyet talebine ret

Hisseleri sert düştü: ABD Mahkemesi’nden Halkbank’ın muafiyet talebine ret

featured
service

Reuters’ın haberine göre, Manhattan’daki 2. ABD Temyiz Mahkemesi, Halkbank’ın ABD yaptırımlarını ihlal ettiği suçlamalarına karşı dokunulmazlık talebini genel hukukta destekleyecek bir dayanak bulamadı.

Savcılar, Halkbank’ı 2019 yılında İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden yaptırımlardan kaçınmak amacıyla para transfer sistemleri ve paravan şirketler kullanmakla suçlamıştı. Suçlamalar arasında, İran’ın yaklaşık 20 milyar dolarlık kısıtlı fonlarını gizlice transfer etmek ve bu fonları petrol gelirleriyle birlikte altın ve nakde çevirmek de yer alıyor. Halkbank ayrıca sahte gıda sevkiyatları düzenleyerek bu işlemleri meşrulaştırmakla suçlanıyor. Banka ise tüm bu suçlamaları reddetti.

Halkbank, daha önce ABD’de açılan tazminat talepli bir hukuk davasında, Mayıs 2023’te lehine bir karar elde etmişti. Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, ABD Güney New York Bölge Mahkemesi tarafından açılan bu davanın 2021 yılında reddedildiği ve temyiz sürecinde banka lehine sonuçlandığı belirtilmişti. Ancak, ceza davası hala İkinci İstinaf Mahkemesi’nde devam ediyor.

Halkbank hisseleri ise bu haberin ardından yüzde 5 oranında düşüş yaşadı. Güne 15.82 TL seviyesinden başlayan hisseler, mahkeme kararının duyurulmasıyla gün içinde 15.65 TL’ye kadar geriledi. Tepki alımlarıyla bir miktar toparlanma gösteren Halkbank hisseleri, 15.65 TL seviyesinde dengelendi.

Bu son gelişme, Halkbank’ın ABD ile olan hukuki mücadelesinde kritik bir dönemeç olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hisseleri sert düştü: ABD Mahkemesi’nden Halkbank’ın muafiyet talebine ret
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz