1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Etki ajanlığı’ düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifinde 13 madde kabul edildi

‘Etki ajanlığı’ düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifinde 13 madde kabul edildi

featured
service

TBMM Adalet Komisyonu’nda, “etki ajanlığı” düzenlemesinin de yer aldığı 23 maddelik Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı.

Komisyonda söz alan Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca şunları söyledi:

“Bu yasayla haberlere sadece erişim engeli getirmekle kalmayacaksınız iktidar ortaklarının şirketlerinde yaşananlara ilişkin yazılıp çizilenlere de casusluk suçlaması getirilebilecek. Memleketin tüm kaynaklarını sermayeye peşkeş çeken, dün düşmanlaştırdıklarını bugün dost haline getiren bir ülkenin hükümeti için bile çok cüretkar bir yasadan bahsediyoruz. Bu iktidar ciddi bir meşruiyet sorunu yaşadığında yeni düşmanlıklar eklemeye çalışıyor. Toplumu korkutup susturarak yönetebileceğini ilan etmektir, bu maddeler. Anayasa tartışmalarının da özünü yansıttığını düşünüyoruz.”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise şöyle konuştu:

“Yüce Meclis sıfatı eğer Meclis kaliteli yasa yaparsa olur. Sürekli AYM’den dönen kanunlar yaparsak ‘yüce’ kısmını kullanmamaya başlayacağız. Bu Meclis anayasayı bizzat çiğneyen bir Meclis’tir. Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin bir girişim yapılmıştı, AYM ise ‘yok hükmünde’ kararı verdi. Biz Meclis olarak 1 Ekim’de güle oynaya açtık. Ben bunu utanç verici buluyorum. Bu Meclis’ten artık anayasaya aykırı olmayan bir kanun yapma isteğimiz artık hayal. Can Atalay’ın milletvekilliği yeminini etmesi için Adalet Komisyonu da öncülük etmelidir. Bu teklifte en az anayasanın on maddesine getirilen maddeler aykırı. Biz nitelikli kanun yapmak zorundayız. Siyasete biat etmiş anlayıştan vazgeçmemiz lazım. Bu yasa halkın gündeminde değil, halkın ihtiyacından ve gündeminden kopuk. Güzellemeler yapmaktan vazgeçelim eğitim, sağlık ve adalet sistemimizi düzeltelim. Türkiye’de problem, cezaların azlığı değil, verilen cezaların uygulanmaması.”

Anayasaya aykırılık önergeleri, yapılan oylama sonucunda reddedildi. 8. maddede yer alan, “El yazısıyla imzalanarak hazırlanan noterlik işlemlerinin, güvenli elektronik imzayla bilişim sistemine kaydedilebilmesine ve kullanılabilmesine imkân tanınmaktadır” maddesinin görüşmelerinin Dijital Mecralar Komisyonuna gönderilmesi önergesiyse kabul edildi.

Teklifin tümü üzerinde söz talep eden CHP milletvekili Turan Taşkın Özer teklifin anayasaya aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Etki ajanlığı’ düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifinde 13 madde kabul edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz