1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Merkez Bankası’ndan ‘Dolar’ Hamlesi! Bu Kez ‘Farklı Müdahale…’ Döviz Kurlarında Artışı Böyle Sınırladı

Merkez Bankası’ndan ‘Dolar’ Hamlesi! Bu Kez ‘Farklı Müdahale…’ Döviz Kurlarında Artışı Böyle Sınırladı

featured
service

Ekonomistlere göre enflasyonun beklenenden hızlı iyileşmemesi nedeni ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) dikkat çeken bir hamle yapıldığı görüldü. Ekonomi Gazetesi’nde yer alan haberde QNB ekonomistleri, enflasyonda beklenen hızlı iyileşme olmayınca, Merkez Bankası dolar kurundaki değer kaybını son dönemde yavaşlatmış göründüğünü belirterek Merkez Bankası’nın kur istikrarını piyasaya döviz satarak değil döviz alma hızını yavaşlatarak yapmasının ise olumlu rezerv görünümünün korunmasını sağladığını kaydetti.

Mart ayından bu yana TCMB’nin döviz alım stratejisi ise oldukça dikkat çekici. Banka Mart-Temmuz döneminde aylık ortalama 22,5 milyar dolar döviz alımı gerçekleştirirken, Eylül ayında bu rakam 10,6 milyar dolara, Ekim ayında ise 5,3 milyar dolara düşürdü. Bu durum, Merkez Bankası’nın piyasadaki döviz alımını yavaşlatarak doların değerini kontrol etmeye çalıştığını gösterdi.

QNB ekonomistleri yaklaşan ABD seçimleriyle piyasada olası dalgalanmaların yaşanabileceğini ve Merkez Bankası’nın döviz alımlarına veya satışlarına müdahale edebileceğini belirttiler.

Bu süreç boyunca dolar kurunun 34-34,5 TL seviyelerinde kalması halinde yıl sonunda enflasyonun Merkez Bankası’nın öngördüğü yüzde 42 sınırının altında kalabileceğini söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası’ndan ‘Dolar’ Hamlesi! Bu Kez ‘Farklı Müdahale…’ Döviz Kurlarında Artışı Böyle Sınırladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz