1. Haberler
  2. Gündem
  3. TUSAŞ saldırısı dünya basınında

TUSAŞ saldırısı dünya basınında

featured
service

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, saldırıyı kınadı, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise “Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. AB bu zor zamanda Türkiye ile dayanışma içindedir” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise yazılı açıklamasında, saldırının şiddetle kınandığını belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde saldırıya yönelik taziyelerini sunarken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise “Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyor, kendilerine taziyelerimizi sunuyoruz. Teröre karşı Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içindeyiz” dedi.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer de taziyelerini ileterek, “NATO müttefikimiz ve yakın dostumuz Türkiye ile omuz omuza duruyoruz. Düşüncelerimiz, kurbanların aileleri ve saldırıdan etkilenen herkesle birlikte” ifadelerine yer verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Düşüncelerimiz ve en içten taziyelerimiz hayatlarını kaybedenlerin aileleriyle birlikte” açıklamasını yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mesajında, “TUSAŞ’a düzenlenen terör eyleminde, yaşamını yitirenlerin ve yaralıların bulunması haberi bizi oldukça sarstı. Bu hain terör eylemini şiddetle kınıyor, sizlere, yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına en derin başsağlığı dileklerimi sunuyor, yaralılara şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ankara’daki saldırı dünya basınında da geniş yankı buldu. Saldırıyı manşete taşıyan BBC, “Türkiye, Ankara yakınlarındaki ölümcül saldırının ardından PKK mevzilerini vurdu” başlığıyla haberi duyururken, The Guardian ise haberinde, “Türk havacılık firmasında terör saldırısı: 5 ölü, 22 yaralı” ifadelerini kullandı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, “Türkiye’de terör saldırısı: 5 ölü, 22 yaralı” ifadelerine yer verdi. Al Jazeera haber kanalı ise haberinde , “Türkiye’nin Ankara yakınlarında havacılık şirketine saldırı” başlığını vurguladı.

Fransa merkezli ‘France 24’ kanalı ise, “Türkiye, savunma firmasına düzenlenen saldırıda beş kişinin ölmesi, 22 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak PKK’yı suçladı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TUSAŞ saldırısı dünya basınında
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz