1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konutta ‘2025’ uyarısı: Kiralara öyle bir artış gelecek ki…

Konutta ‘2025’ uyarısı: Kiralara öyle bir artış gelecek ki…

featured
service

Akgün, İzmir’deki konut piyasasında artan fiyatların temel nedenlerini sıraladı ve 2025’in ilk yarısına kadar kira ve konut fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışlar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle müteahhitlerin inşaat maliyetleri nedeniyle konut üretimini durdurduğunu vurgulayan Akgün, bu durumun mevcut konut arzında azalmaya neden olduğunu ve fiyatların yükselmesini tetiklediğini belirtti.

“İnşaat sektörü ciddi bir kriz içinde. Pek çok firma iflas etti veya konsorsiyumlarla iş yapmaya çalışıyor. Ancak bu da sürdürülebilir olmuyor, çünkü maliyetler çok yüksek” diyen Akgün, yeni konut üretiminin azalmasının piyasa dengesini bozduğunu ifade etti. Arz yetersizliği, mülteci akını ve artan talebin, İzmir ve diğer büyük şehirlerde kira fiyatlarını hızla yukarı çektiğini belirtti.

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün

Akgün, kira fiyatlarının metropol alanlarda 15-20 bin TL’den başladığını, merkezi yerlerde ise 40 bin TL’ye kadar çıktığını söyledi. İzmir’deki kira artışlarının özellikle yaz aylarında hızlandığını belirten Akgün, yılbaşına kadar fiyatların yüzde 10-15 daha artabileceğini öngördü.

Yüksek kiralar nedeniyle vatandaşların alternatif barınma yollarına yöneldiğini belirten Akgün, konteynerler, karavanlar ve hatta kooperatif parsellerinin bu alternatiflerden bazıları olduğunu vurguladı. Orta gelir grubunun giderek şehir merkezlerinden uzaklaştığını belirten Akgün, “Şu anda metropolde mütevazı kira bedelleri 20-40 bin TL arasında seyrediyor. 20 bin TL’nin altında ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi” dedi.

Akgün, kira arayan vatandaşlara kış aylarını beklemelerini önererek, bu dönemde talebin azalması ve arzın nispeten artması nedeniyle fiyatların daha dengeli olabileceğini ifade etti. Ancak, bahar ve yaz aylarında konut fiyatlarının yeniden yükselme eğiliminde olduğunu belirterek, kiralama için en uygun zamanın kış ayları olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konutta ‘2025’ uyarısı: Kiralara öyle bir artış gelecek ki…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz