1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Araç Sahipleri Dikkat! Farklı Farklı Ücretler Çıkıyordu: Bir de Taksitleri Kaldırdılar

Araç Sahipleri Dikkat! Farklı Farklı Ücretler Çıkıyordu: Bir de Taksitleri Kaldırdılar

featured
service

Türkiye’de yaklaşık 36 milyon motorlu taşıt bulunduğunu, ancak 10 milyon aracın trafik sigortası yaptırmadığını söyleyen Sigortacı Yakup Göktaş, bu durumun kontrol altına alınabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SDDK) harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. “Gerekli önlemler alınırsa, sistem eskiye dönerek taksitli uygulamaya geri dönebilir” dedi.

Göktaş ayrıca, trafik sigortalarının geç yapılmaması gerektiğini, aksi takdirde yasal faiz ve yüksek tazminatlarla karşılaşılabileceğini belirtti. Vatandaşlara sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Göktaş, sigorta şirketlerinin sistem üzerinden sundukları fiyatların acentelere aynı şekilde yansıtılmadığını belirterek, bu durumun vatandaşlar için mağduriyet oluşturduğunu söyledi. Göktaş, sektörde yaklaşık 40 sigorta şirketi olduğunu, ancak bunların sadece 10-12 tanesinin trafik sigortası yapabildiğini ve teklif verip bu hizmeti sunmayan şirketlerin ciddi sorunlar yarattığını vurguladı.

Göktaş, “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) üzerinden alınan fiyatların acentelere de aynı şekilde sunulması gerekiyor. Vatandaş SBM’den fiyat alıp acenteye geldiğinde poliçeyi oluşturamıyor çünkü sadece fiyat veriliyor, hizmet verilmiyor” dedi. Bu duruma çözüm bulmak için Hazine’nin sigorta şirketlerine daha fazla baskı yapmasını talep etti.

Ayrıca, zorunlu trafik sigortası sürecinin ciddi performans gerektirdiğini belirten Göktaş, bu süreçte acentelerin büyük sıkıntılar yaşadığını ve vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. “Trafik sigortası ruhsatı almış tüm şirketlerin bu hizmeti kesintisiz sunmasını istiyoruz” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araç Sahipleri Dikkat! Farklı Farklı Ücretler Çıkıyordu: Bir de Taksitleri Kaldırdılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz