1. Haberler
  2. Hayat
  3. Sırrını İzmirliler Biliyor! Kalem Gibi Sarma Böyle Hazırlanmalıymış

Sırrını İzmirliler Biliyor! Kalem Gibi Sarma Böyle Hazırlanmalıymış

featured
service

İşte size kalem gibi olan ve asla dağılmayan yaprak sarma hazırlamanın püf noktaları:

* Yaprakları haşlamak, sarmaların daha kolay sarılmasını sağlar. Tuzlu suda haşladığınız yaprakları soğuk suya alarak hemen süzün. Bu sayede yapraklar daha esnek olacak ve daha kolay sarılacaktır.

Kuş üzümlerini ayıklayarak soğuk suya koyun, 1 saat bekletin ve süzdürün.

Soğuttuğunuz içten koyarak sıkıca sarın. Hünerliler avuçlarının içinde hızlı hızlı saracaktır. Ekşi tattan hoşlanıyorsanız, tencereler bir sıra dolma ile dolunca 10 adet ekşi can eriği koyun (benim buzluğumda her zaman bulunur). Tekrar bir sıra dolma dizin ve her bir tencereye 1,5 su bardağı su koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve çok az şeker serpeleyin. Dolmaları önce yaprakla kapatın sonra da bir tabakla ve önce harlı ateşte sonra da kısık ateşte pişirin.

* Sarmanın iç malzemesi olarak kullanacağınız pirinç, kıyma, soğan, baharat gibi malzemeleri önceden güzelce hazırlayın. İç malzeme homojen bir şekilde karıştırılmalıdır.

Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağında fıstıkları pembeleştirin, Soğanları ilave ederek, iyice kavurun. Pirinçleri atın, renk değiştirene kadar kavurmaya devam edin.

Fotoğraflar: youtube.com

YAPRAK SARMA TARİFİ NASILDIR?

Süzülmüş kuş üzümlerini ilave edip önce tuzu ekleyin, karıştırın. Şeker ve naneyi de sırasıyla ekleyip tekrar karıştırın. 3 bardak su koyun, tencerenin ağzını kapayın, kaynadıktan sonra altını kısın. Suyunu çekince altını kapatıp, tarçın, yenibahar, karabiber ilave edin. 5 dakika sonra karıştırın.

Malzemeler:

1 kg soğan3 silme su bardağı pirinç100 gr. dolmalık fıstık100 gr. kuş üzümü15 tatlı kaşığı şeker3 tatlı kaşığı tuz3 tatlı kaşığı nane1,5 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tarçın1 tatlı kaşığı yenibahar1/2 tatlı kaşığı karabiber

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sırrını İzmirliler Biliyor! Kalem Gibi Sarma Böyle Hazırlanmalıymış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz