1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücret zammını öğrenen Fatih Portakal isyan etti: Yazıklar olsun

Asgari ücret zammını öğrenen Fatih Portakal isyan etti: Yazıklar olsun

featured
service

Sözcü TV Ana Haber Bülteni’ni sunan gazeteci Fatih Portakal, Türkiye’de merakla beklenen yeni asgari ücret zammına yönelik kulis bilgilerini paylaştı. Bloomberg’in haberine göre asgari ücrete yapılacak zam oranı ilk kez yüzde 25 olarak gündeme gelirken, bu oranın sosyal medyada yarattığı yankıya Portakal da sert bir yorumla katıldı.

Portakal, yüzde 25 zam iddiasını eleştirerek, “Türk-İş şerhini net biçimde koymalı. Eğer yüzde 25 doğruysa bu haber yazıklar olsun diyorum. Sadece enflasyon hedefini tutturalım diye bizlere yapmadığınızı bırakmadınız” ifadelerini kullandı.

Portakal, yeni asgari ücretin 21 bin 250 TL olarak belirlenmesinin insanların geçim mücadelesini daha da zorlaştıracağına vurgu yaparak,

“Sizler tabi iyi maaş alan insanlarsınız. Bakın kendinizi insanlarla kıyaslamayın. Sizin 21 bin 250 liraya yükseltmeyi düşündüğünüz bu asgari ücret var ya insanları isyan ettirir. Eğer Türk-İş bu toplantıya girecek olursa bir şeyler söylemeli. Bunu tabi kabul etmesi mümkün değil şerhini net biçimde koymalı. Eğer yüzde 25 doğruysa bu haber yazıklar olsun diyorum. Sadece enflasyon hedefini tutturalım diye bizlere yapmadığınızı bırakmadınız. Bu oranın verilebileceğini tahmin etmiyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücret zammını öğrenen Fatih Portakal isyan etti: Yazıklar olsun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz